Magyarország | 2021. 04. 01. – 06:05 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Kevesen tudják, de ahhoz, hogy ne tudjunk fogyni, már annyi is elég lehet, hogy nem megfelelően indítjuk a napunkat. Éppen ezért érdemes lehet elkerülni az alábbiakat.

Túl sokáig alszunk

Már szinte mindenki tudja, hogy a túlságosan kevés alvás hízáshoz vezethet, mivel ilyenkor megemelkedik a szervezetben a kortizol szintje, ami miatt megnő az étvágyunk is. Csakhogy az egészséges testsúly elérésének szempontjából ennek az ellenkezője sem igazán jó. Kutatások szerint azoknak, akik naponta tíz órát vagy többet alszanak, magasabb a testtömegindexük, mint akik beérik hét és kilenc óra közötti mennyiséggel - írja a Házipatika.com.

Sötétben készülődünk

Ha ébredés után nem húzzuk el a függönyöket, és nem engedünk fényt a lakásba, akkor ez hatással lehet a testsúlyunkra. Egy kutatás szerint azok, akiket természetes fény ér a reggeli, délelőtti órákban, általában alacsonyabb a súlya, mint azoknak, akik kevesebbet érintkeznek napfénnyel. Ez azért van, mert testünk működése - többek között anyagcserénk is - a belső óránkhoz alkalmazkodik, amely a reggeli napból áradó kék fényt  afféle igazodási pontként használja.

Nem ágyazunk be

Ez talán furán hangzik, de egy kutatás szerint azok, akik beágyaznak, 19 százalékkal pihentetőbben alszanak azoknál, akik nem. Ráadásul egy másik kutatás szakértői bebizonyították, hogy akik reggelente rendbe szedik az ágyukat indulás előtt, jobban ragaszkodnak olyan egészséges szokásaikhoz is, mint a kiegyensúlyozott táplálkozás vagy a rendszeres mozgás.

Nem mérjü k magunkat

A Cornell egyetem 162 túlsúlyos férfi és nő bevonásával végzett kutatást, amely két évig tartott. Arra jutottak, hogy akik mindennap mérték magukat, többet fogytak, és hosszabb ideig tudták tartani a súlyukat is. A napi méretkezésre a legjobb a reggel - röviddel felkelés után kaphatjuk a legpontosabb eredményeket.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés