Magyarország | 2021. 04. 01. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ismert gyerekorvos, Dr. Novák Hunor is reagált arra a felvetésre, ami a koronavírus-szekptikusok új vesszőparipája, miszerint a védőmaszkokon férgek találhatók.

A szakember saját közösségi oldalán meglehetős csalódottságának adott hangot, és azt írta: szomorú, hogy miközben az elmúlt napban több mint 300-an haltak bele Magyarországon a koronavírus-fertőzésbe, addig neki ilyen őrültségekről kell beszélnie tudományos témák és előadások helyett - írja az Index.

Írásában azt is kifejtette, hogy nem létezik olyan, emberben kárt okozó parazita, amit a videóban bemutattak.

Szerinte a vírus nem válogat, és nem csak a hülye embereket viszi el, pedig akkor egy sokkal szebb világban élnénk, így viszont sok, normálisan gondolkodó embert is elbizonytalanítanak az áltudományok.

Bejegyzése végén arra kér mindenkit, hogy senki se dőljön be a vírus- és járványtagadóknak, kövesse a szakemberek javaslatait, viseljen maszkot, és oltassa be magát, mert bármelyik vakcina jobb, mint a várakozás és a betegség elkapásának kockázata. 

A jelenségről Mark Benecke, német biológus is beszélt egy közel ötven perces videóban, amelyben tesztpálcákat vizsgált, a rajtuk lévő ugyanilyen férgekkel.

A videóban a biológus a 45. percnél nagyít rá az említett „féregre”, ekkora nagyításban már nem is olyan ijesztő a dolog.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Szputnyik V hatékonyságban veri az amerikai vakcinákat. Az első dózis beadását követő két hét alatt jelentősen csökkent a Covid-fertőzés kockázata a Pfizer–BioNTech és a Moderna oltóanyagainak hatására.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy állatoknak szánt Covid oltóanyagot jegyeztek be Oroszországban. A hatóság szerint a Carnivac–Cov elnevezésű oltóanyag az első, új koronavírus-fertőzés elleni állatvakcina a világon.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés