Csehország | 2021. 04. 01. – 14:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A koronavírus-járvány több mint egy éve alatt most márciusban haltak meg a legtöbben Csehországban.

A cseh egészségügyi minisztérium csütörtökön nyilvánosságra hozott kimutatása szerint márciusban 5779 ember halt meg a koronavírus szövődményeiben, ami mintegy 800-zal több, mint az eddig legtragikusabb decemberi adat - írja az MTI.

A tavaly márciusban kirobbant járványnak március végéig 26 586 áldozata van.

A cseh egészségügyi szakembereknek az a meggyőződése, hogy a járványt csak az oltásokkal lehet véglegesen legyőzni. A 10,7 millió lakosú Csehországban eddig több mint félmillió ember kapta már meg a vakcina mindkét adagját, míg az első adagot 1,2 millióan.

A járvány terjedése az utóbbi hetekben lassulást jelez. Szerdán a laboratóriumi szűrések 7205 új igazolt fertőzést mutattak ki, 1600-zal kevesebbet, mint egy hete, és 1400-zal kevesebbet, mint kedden.

Míg a napi új fertőzések száma aránylag gyorsan csökken, a kórházak leterheltségének mérséklődése lassúbb. Tény azonban, hogy a kórházakban kezelt betegek száma, valamint a súlyos eseteké is, hetek óta szintén folyamatos csökkenést mutat.

"A csehországi járványhelyzetet jelenleg legtalálóbban talán a felemás jelzővel lehet kifejezni"

- jelentette ki a közrádióban Ladislav Dusek, az egészségügyi információk és statisztikák hivatalának igazgatója.

Korábban hírt adtunk arról, hogy új koronavírus-mutánst azonosítottak Brazíliában. A vírusmutációt Sao Paulo államban fedezték fel egy olyan páciens szervezetében, aki korábban nem utazott Dél-Afrikába, és akiről nem ismert, hogy kapcsolatba került volna olyanokkal, akik ott jártak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 128,8 millió a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés