Ukrajna | 2021. 04. 01. – 17:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

2021. március végén a megkérdezettek abszolút többsége (84%) úgy véli, hogy elsősorban Ukrajnában hiányzik a rend, még akkor is, ha ez bizonyos szabadságokat korlátoz.  

Csak 11% válaszolta azt, hogy az országnak nincs szabadsága,

még akkor sem, ha ez csökkenti a rendet.

Ezt bizonyítják a Rating szociológiai csoport felmérési adatai – írja az RBC Ukraina hírportál.

Amint azt szociológusok megjegyzik, a rend iránti igény dinamikusan növekszik, és most a legmagasabb szinten van 2017 óta.

Az állampolgárok biztonsága körében a válaszadók a vészhelyzetek elleni védekezést értékelték a legjobban (59% jónak vagy kielégítőnek értékelte azt).

A terrorista fenyegetések elleni védelmet (48%) és a szociális védelmet (50%) szintén viszonylag jobban értékelték.  

A közúti biztonságot jól vagy kielégítően értékelte a válaszadók 47%-a,

az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát 43%, az egészségügyet 40%, az emberi jogok védelmét 39%, az ökológiát 37%, a járványok elleni védelmet 34% értékelte jónak.  

Az illegális migráció területén a védelmet 40%-a jónak vagy kielégítőnek értékelte, ugyanakkor egynegyede nem tudta értékelni.

A polgárok a legkevésbé védettnek tartják magukat az igazságszolgáltatás területén (26% jónak vagy kielégítőnek értékelte azt)

és a korrupcióval szembeni téren (12%).

A felmérést a Rating szociológiai csoport végezte 2021. március 26-28-án 2500 válaszadó körében Ukrajna területén, kivéve az Oroszország által elfoglalt területeket.

Felmérési módszer: CATI (telefonos interjúk számítógép segítségével). Kutatási reprezentativitási hiba: legfeljebb 2,0%.

Korábban hírt adtunk arról, hogy hazugságvizsgálóval ellenőriznék a vámosokat Ukrajnában. Ukrajnában az Állami Vámhivatal saját hazugságvizsgáló szolgálat létrehozását tervezi az alkalmazottak számára a korrupciós bűncselekmények megelőzése érdekében.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a legutóbbi tűzszünet életbe lépése óta 66 ukrán katona vesztette életét. A tavaly nyáron életbe léptetett legutóbbi tűzszünet óta 66 ukrán katona vesztette életét a Donyec-medencei harcok övezetében - mondta el Olekszij Aresztovics.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés