Ukrajna | 2021. 04. 01. – 16:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukránok körében növekszik a szigorú karantén (lockdown) bevezetésének támogatása az országban. Ezt bizonyítják a Rating szociológiai csoport által 2021. március 26-28-án végzett felmérés eredményei.

A válaszadók 63%-a támogatta a szigorú karantén bevezetését Ukrajnában,

ha a COVID-19 előfordulása jelentősen megnő.

A válaszadók további 34%-a ellentétes véleményen van.

Szociológusok szerint március eleje óta "nőtt a szigorú karantén támogatása" az ukránok körében.  

Így március elején a válaszadók 56%-a támogatta a lezárás bevezetését, március 24-ig 61%, most pedig 63%.

A felmérés szerint a válaszadók 61%-a arra számít, hogy a szigorú karantén bevezetése miatt csökken a koronavírus terjedése,

37%-uk ellentétes véleményen van.

A szigorú karantént leginkább az idősebb válaszadók, a nők és azok támogatják, akik gyakran követik a koronavírusról szóló híreket.

A felmérést Ukrajna 18 évnél idősebb lakossága körében végezték el minden régióban, kivéve az ideiglenesen elfoglalt Krím és Donbász területeket.  

A felmérési módszer: CATI (Computer Assisted Telephone Interjúing) véletlenszerű mobiltelefonszám-minta alapján. A vizsgálat reprezentativitásának hibája 0,95 konfidenciaszint mellett: legfeljebb 2,0% - írja a bykvu.com.

Korábban hírt adtunk arról, hogy meghaladta a 17 ezret az új koronavírusos esetek száma Ukrajnában. Ukrajnában az elmúlt 24 órában a koronavírus 421 ukrán életét követelte. A járvány kezdete óta 33 246 ember halt meg a COVID-19-ben.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukránok egy év alatt többet költöttek, mint amennyit megkerestek. A karanténévben az ukránok megtakarításai 17 milliárd hrivnyával csökkentek. Ez az elköltött és a megkeresett pénz különbségéből következik.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés