Spanyolország | 2021. 03. 09. – 09:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Spanyolországban negyven napja folyamatosan csökken a koronavírus fertőzöttek száma, a hétvégén 12 ezer új esetet regisztráltak, négyezerrel kevesebbet, mint az előző hétvégén - derült ki az egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett összesítéséből.

A szaktárca adatai szerint az elmúlt 24 órában 1161 esetben mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Százezer emberből átlagosan 142-en fertőzöttek az országban, egy hete számuk még 175 volt - írja az MTI.

A járvány egy éve alatt 3,16 millióan kapták el igazoltan a vírust.

A halálos áldozatok száma 431-gyel emelkedett az utóbbi egy hétben, a járvány kezdete óta több mint 71 ezren vesztették életüket.

Az Európában engedélyezett három oltóanyagból Spanyolországba 5,58 millió adag érkezett, az első dózist 4,7 millióan kapták meg, mindkét dózissal 1,38 millió embert oltottak be.

Carolina Darias spanyol egészségügyi miniszter bejelentette: áprilisban tovább nő a beérkező oltóanyag mennyisége, csak a Pfizer-BioNTech vállalatok szérumából 4,8 millió dózis várható, hetente 1,2 millió adag.

Ebből a vakcinából márciusban 2,7 milliót vár, februárban pedig 1,77 milliót kapott a dél-európai ország.

Korábban hírt adtunk arról, hogy március végéig maradnak a szigorítások Németországban. Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 2 451 011 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Olaszországban alig halad a vakcinázás. Az északi Brescia városában felütötte fejét a nigériai koronavírus variáns, a közép-olasz Bologna a nagy britanniai mutáció miatt kerül teljes zárlat alá.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés