Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 09. – 13:29 | Kárpátalja |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Március 8-án Kárpátalján két illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg. Mindkét esetben az utazók hamis okmányokkal akarták átlépni a határt. 

Az első esetben a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton a tisztviselők megakadályozták,

hogy egy 39 éves kárpátaljai lakos érvénytelen biztosítási kötvénnyel lépjen Magyarország területére.  

Az ukrán rendszámú Mercedes kisbusz iratainak ellenőrzése során a bűnüldöző szervek munkatársai észrevették a zöldkártya-igazolás hamisításának jeleit. Ezenkívül az űrlapon megadott szám nem szerepelt az érvényes számok között az adatbázisban.

A másik határátlépési kísérletet a lengyel határon akadályozták meg.

Hamisított útlevéllel akart Ukrajnába lépni egy 36 éves tadzsik állampolgár a Rava Ruszka ukrán-lengyel határátkelőn keresztül. 

Mindkét esetben a határőrök tájékoztatták a Nemzeti Rendőrség képviselőit.  

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 358. cikkelye (okmányhamisítás) értelmében az ügyekben folyik az ellenőrzés – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egymillió doboz csempészett cigarettával bukott le egy ukrán férfi Záhonynál. Papírjai szerint brikettet szállított, azonban a pénzügyőröknek gyanús lett a szállítmány.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy egy ukrán embercsempészt fogtak el Csanádpalota közelében. A rendőrök az autót átvizsgálva 17, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!