Kárpátalja | 2021. 03. 08. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Kárpátalja átkerült a "vörös" zónába; Vörös zóna: mi engedélyezett Kárpátalján?; Hat ukrán meghalt egy lengyelországi közúti balesetben, 15 kórházba került; Smihal: A koronavírus elleni vakcina ára 300 és 1200 hrivnya között lesz Ukrajnában; Korlátozzák a Kárpátaljára szóló vasúti jegyeladásokat Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 6-7-én.

Kárpátalja átkerült a "vörös" zónába

Március 8-tól "vörös" zónába került Kárpátalja a technogén, ökológiai- katasztrófavédelmi állami bizottság rendkívüli ülésén hozott határozat alapján. Videokonferencia segítségével az ülésen részt vett a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás vezetése és az érintett hivatalok képviselője.

Vörös zóna: mi engedélyezett Kárpátalján?

A COVID-19 terén megyénkben kialakult fenyegető helyzet változtatásokat követel meg a karanténos zónák tekintetében. A megbetegedések magas száma miatt ülést tartott technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó országos bizottság. A testület döntése értelmében a vörös zónába sorolták Kárpátalját.

Hat ukrán meghalt egy lengyelországi közúti balesetben, 15 kórházba került

Lengyelországban árokba borult egy ukrán rendszámú autóbusz. Ennek eredményeként legalább hat ukrán meghalt, további 15 pedig kórházba került. Lengyelországban árokba borult egy Poznan-Herszon menetrendszerű autóbusz, melynek következtében hat ukrán állampolgár meghalt, további 15 pedig kórházba került.

Smihal: A koronavírus elleni vakcina ára 300 és 1200 hrivnya között lesz Ukrajnában

Denisz Smihal miniszterelnök közölte, hogy a koronavírus elleni vakcinát a kereskedelmi forgalomban az influenza elleni oltás árán árusítják majd. Szerinte a gyógyszer ára 300 és 1200 hrivnya között lesz. Ugyanakkor úgy véli, hogy hamarosan nagy lesz piacon a verseny.

Korlátozzák a Kárpátaljára szóló vasúti jegyeladásokat Ukrajnában

A karanténkorlátozások miatt a megvásárolt vasúti jegyeket csak március 8-ig lehet felhasználni a Kárpátaljára való utazáshoz vagy hazautazáshoz. Kárpátalján a karanténkorlátozások megerősítése miatt az Ukrzaliznica állami vasúti vállalat hétfőtől korlátozza az utasok ki- és beszállását, valamint a térségbe tartó vonatjegyek értékesítését.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés