Ukrajna | 2021. 03. 08. – 09:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában összesen több mint 5,5 ezer nő szolgál a Nemzeti Gárdában, közülük több mint 360-an vezető pozíciót töltenek be.

"5,5 ezer nő szolgál és dolgozik az Ukrán Nemzeti Gárdában" – jelentette ki a gárda parancsnoka, Nyikolaj Balan vezérezredes, írja a Korrespondent.net hírportál.

Ugyanakkor több mint 360 nő foglal el vezető és parancsnoki pozíciót a Nemzeti Gárdában.

A Nemzetközi Nőnap alkalmából rendezett ünnepségek során Balan megjegyezte, hogy a női katonák hozzájárulnak Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának védelméhez.

2014-ben a nők rendszeresen részt vettek a terrorellenes műveletek területén, és az Egyesített Erők Műveletének területén továbbra is feladatokat látnak el.

"Jelenleg csaknem 1200 nő kapta a hadműveletekben való részvételi státuszt”

- tette hozzá a vezérezredes.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a kelet-ukrajnai harcokban nem vesznek részt a sorkatonai szolgálatot teljesítők. A sorkatonai szolgálatra vonatkozó tavaszi tervezet során több mint 14 ezer fiatal férfit hívnak be.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a hadműveletekben résztvevő katonák csupán 20%-a kész a koronavírus-oltásra. Az Egyesített Erők Műveletének övezetében a 40 ezer személyzetből 7000 vállalja, hogy beoltatja magát a koronavírus ellen.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés