Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 06. – 12:33 | Ukrajna |
A busz minden utasától megtagadták a Lengyelországba való belépést. Fotó: lublin112.pl

Hirdetés

Egy ukrán férfi busszal utazott Lengyelországba. A lengyel határőröknek pozitív koronavírus tesztet mutatott, akik a busz minden utasát visszafordították.

A lengyel határőrök nem engedtek be egy ukrán autóbuszt az országba, miután az egyik utas pozitív COVID-tesztet mutatott fel

– írja a Korrespondent.net a lengyel Lublin112.pl oldalra hivatkozva.

Az utas miután átadta a tesztet, bizonygatta, hogy jól érzi magát, és nem aggódik semmi miatt.

A lengyel hatóságok a buszt az utasokkal és a sofőrökkel együtt azonnal elszigetelték, a helyszínre pedig kihívták az egészségügyi hatóság szakembereit.

A határt átlépni szándékozó fertőzött férfitól legalább két hétig megtagadták Lengyelországba való belépést.

Habár a többi utas (25 ukrán és egy moldovai állampolgár), valamint két buszsofőr negatív teszttel rendelkezett, tőlük is megtagadták a határátlépést.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy Lengyelországban a koronavírus elleni védőoltás harmadik szakaszában azokat az ukrán állampolgárokat is be fogják oltani, akik legálisan tartózkodnak az országban, de nem rendelkeznek egészségbiztosítással.

Kiskorú áldozata is van már a koronavírus-járványnak Csehországban. A nyugat-csehországi Pilseni régióban február 22-én egy nyolcéves kislány halt meg a vírus okozta Covid-19 betegségben. A hivatalos elhalálozási kimutatásokban már tavaly novemberben feltűnt egy 14 éves gyermek, de a későbbi felülvizsgálat során a bejegyzést tévedésnek minősítették és törölték a nyilvántartásból.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!