Csehország | 2021. 03. 05. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Kiskorú áldozata is van már a koronavírus-járványnak Csehországban. A nyugat-csehországi Pilseni régióban február 22-én egy nyolcéves kislány halt meg a vírus okozta Covid-19 betegségben - jelentette az iDNES hírportál csütörtökön, a cseh egészségügyi minisztérium felülvizsgált és pontosított statisztikáira hivatkozva.

A hivatalos elhalálozási kimutatásokban már tavaly novemberben feltűnt egy 14 éves gyermek,

de a későbbi felülvizsgálat során a bejegyzést tévedésnek minősítették és törölték a nyilvántartásból - írja az MTI.

Szintén tavaly novemberben szakértői vitát váltott ki, hogy egy koronavírussal fertőzött fiatal anyának halva született meg a gyermeke. Az orvosi szakértők végül arra az álláspontra jutottak,

hogy a halva született gyermeket nem lehet a járvány áldozatai közé sorolni.

Csehországban tavaly március elsején mutatták ki a laboratóriumi szűrések az első koronavírusos fertőzést. A járványnak azóta már több mint 21 ezer halálos áldozata van.

Az utóbbi időben a napi halálesetek száma 160-180 között mozog.

A statisztikákból kiderült, hogy az áldozatok átlagos életkora 78 év volt. A koronavírus legidősebb áldozata egy 110 éves nő volt, 16-an pedig fiatalabbak voltak 30 évnél.

Korábban hírt adtunk arról, hogy újabb szerb ortodox püspök halt bele a koronavírus szövődményeibe. A 83 éves főpap már az új pátriárka megválasztásánál sem volt jelen február 18-án, kórházban kezelték.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a koronavírus fertőzöttek száma a világon 115,6 millió. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés