Kárpátinfo.net


Megosztás


A rendőrök leállították az egyik „halálcsoport” tevékenységét és megakadályozták egy kiskorú lány öngyilkossági kísérletét Ukrajnában, Dnyipropetrovszk megyében.

Az előzetes információk szerint egy 15 éves Krivij rigi illetőségű lány létrehozott egy Telegram-csatornát, amelynek több mint 500 résztvevője volt – írja az Ukrajinszki Novini hírportál.

A rendőrség megállapította, hogy a Telegram-csatorna február 21. óta működött, a csevegés adminisztrátora egy krivij rigi lány volt.

Eleinte körülbelül 500 ember vett részt a csevegésben.  

Amikor az adminisztrátor feladatokat kezdett kijelölni a résztvevőknek, hogy testi sérülést okozzanak maguknak, 13 ember maradt benne. A résztvevők fotókat küldtek a sebeikről, amelyek után megkapták a következő utasításokat.  

Naponta ötnél több ilyen feladatot is kaphattak a csatorna résztvevői. 

Március 3-án a nyomozók az ügyészséggel együtt bíróság által engedélyezett házkutatást tartottak a 15 éves lány lakhelyén.

A keresési műveletek során a nyomozók mobiltelefonokat, táblagépet és egy laptopot foglaltak le.

A rendőrség előzetes információi szerint a lány március 4-re tervezte öngyilkosságát.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 120. cikkelye (öngyilkosságra való buzdítás) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. A rendőrök vizsgálják az ügyet. 

A rendőrség arra kéri a kiskorúak szüleit, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet gyermekeikre, érdeklődjenek életük iránt és emlékeztessék őket az interneten fennálló veszélyekre.