Ukrajna | 2021. 03. 05. – 09:48 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A rendőrök leállították az egyik „halálcsoport” tevékenységét és megakadályozták egy kiskorú lány öngyilkossági kísérletét Ukrajnában, Dnyipropetrovszk megyében.

Az előzetes információk szerint egy 15 éves Krivij rigi illetőségű lány létrehozott egy Telegram-csatornát, amelynek több mint 500 résztvevője volt – írja az Ukrajinszki Novini hírportál.

A rendőrség megállapította, hogy a Telegram-csatorna február 21. óta működött, a csevegés adminisztrátora egy krivij rigi lány volt.

Eleinte körülbelül 500 ember vett részt a csevegésben.  

Amikor az adminisztrátor feladatokat kezdett kijelölni a résztvevőknek, hogy testi sérülést okozzanak maguknak, 13 ember maradt benne. A résztvevők fotókat küldtek a sebeikről, amelyek után megkapták a következő utasításokat.  

Naponta ötnél több ilyen feladatot is kaphattak a csatorna résztvevői. 

Március 3-án a nyomozók az ügyészséggel együtt bíróság által engedélyezett házkutatást tartottak a 15 éves lány lakhelyén.

A keresési műveletek során a nyomozók mobiltelefonokat, táblagépet és egy laptopot foglaltak le.

A rendőrség előzetes információi szerint a lány március 4-re tervezte öngyilkosságát.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 120. cikkelye (öngyilkosságra való buzdítás) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. A rendőrök vizsgálják az ügyet. 

A rendőrség arra kéri a kiskorúak szüleit, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet gyermekeikre, érdeklődjenek életük iránt és emlékeztessék őket az interneten fennálló veszélyekre.

Korábban hírt adtunk arról, hogy felakasztotta magát egy 13 éves fancsikai lány. Fény derült arra, hogy az öngyilkos kiskorú annak a 16 éves lánynak volt a barátnője, aki 2020 őszén halt meg.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy megölte barátját egy férfi Huszton. Huszton a Kerületi Rendőrség munkatársai feltártak egy bűncselekményt. Maga a feljelentő megpróbálta eltusolni a szándékos gyilkosság tényét.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés