Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 05. – 09:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A sorkatonai szolgálatot teljesítők minden katonai egységben fognak szolgálni, de az Egyesített Műveletek Területén nem vesznek részt a katonai műveletekben.

A sorkatonai szolgálatra vonatkozó tavaszi tervezet során több mint 14 ezer fiatal férfit hívnak be.  

Ezt március 4-én jelentette be az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának képviselője, Volodimir Jeremenko ezredes - írja a Korrespondent.net.

Elmondása szerint az összes behívott sorkatona közül 6500 fő szolgál az Ukrán Fegyveres Erőknél, 4646 a Nemzeti Gárdánál, 2500 az Ukrán Állami Határszolgálatnál és 600 az állami különleges közlekedési szolgálatnál.

Jeremenko megjegyezte, hogy a katonai szolgálatra való behívásra biztosított kiadások összege egy katona számára 5 244 hrivnya.  

Ebből 4540 hrivnya pénzügyi segítség kifizetése az ukrán állampolgároknak,

akiket sorkatonai szolgálatra hívnak be.

Hangsúlyozta, hogy a katonák minden egységben szolgálatot teljesítenek majd, azonban nem vesznek részt az Egyesített Műveletek Területén végzett feladatok ellátásában.  

Kiegészítő feladatokat látnak el az állandó kiküldetés pontjain, szolgálják a katonai egység életének biztosítását.

Ezenkívül 2021 első felében több mint 6000 sorkatonát terveznek meneszteni katonai szolgálatból.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij elnök aláírta a 2021-es sorkatonai szolgálatra vonatkozó következő besorolás ütemezéséről szóló rendeletét. A sorkatonák nem fognak Donbászon szolgálni.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 2021 tavaszán Ukrajnában az új szabályok szerint tartják majd a katonai behívást. Ezek alapján, ha korábban a sorkatonákat először kiképző központokba küldték, majd a katonai egységek között osztották szét, akkor most a koncepció megváltozott.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!