Kárpátalja | 2021. 03. 05. – 08:31 |
Fotó: zk.gov.ua

Kárpátalján az Ungvári Kerületi Rendőrség munkatársai fegyverek és lőszerek értékesítésén értek egy férfit. A bűnelkövetőt előzetes letartóztatásba helyezték.

Az Ungvári Kerületi Rendőrség munkatársai információkat kaptak arról, hogy egy 26 éves, korábban elítélt lakos részt vehet fegyverkereskedelemben Kárpátalján.

A bűncselekmény elkövetésének ellenőrzése során a rendőrség megállapította a pontos időt és helyet,

amikor a gyanúsítottnak találkoznia kellett az ügyféllel.

Ennek eredményeként március 4-én, az ungvári járási Baranya (Баранинці) falu közelében található egyik benzinkútnál a rendőrök az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) tisztjeivel együttműködve őrizetbe vették a gyanúsítottat.  

Az illető két gránátot és két tucatnyi automata fegyverbe való töltényt adott el. 

Az illetékesek lefoglalták és szakértői vizsgálatra továbbították a tárgyakat. 

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 263. cikkelye (illegális fegyver- és lőszertartás) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A cikkely szankciója akár hét évig terjedő szabadságvesztést ír elő. Még folyik a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Korábban hírt adtunk arról, hogy drogdílert fogtak el Beregszászban. Március 3-án egy adag metamfetamin értékesítése során Beregszászban fogtak el egy 31 éves nagybégányi drogdílert.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy garázdaság miatt körözött férfit fogtak el Asztélynál. Bűncselekmény elkövetésével gyanúsított ukrán állampolgárt vettek őrizetbe március 2-án Asztélynál az ukrán-magyar határon.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés