Kárpátalja | 2021. 03. 05. – 10:38 |
Fotó: SZBU

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerint a kábítószer külföldre történő csempészcsatorna szervezőjét, akit Asztélynál fogtak el, börtönbüntetésre ítélték.  

Az SZBU tisztviselői őrizetbe vették a gyanúsítottat, miközben

több mint egymillió euró értékű heroint próbált átcsempészni az EU-ba.

A bűnüldöző szervek tisztviselői 2019 márciusában az asztélyi ukrán-magyar ellenőrző ponton elfogták az egyik közel-keleti ország állampolgárát.

A drogdíler saját gépkocsijával több mint 30 kilogramm heroint próbált átvinni az államhatáron. Az „árut” a járműben speciálisan felszerelt rejtekhelyekbe dugta el.

A bíróság Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 305. (különösen nagy mennyiségű kábítószer-csempészet) és 307. (különösen nagy mennyiségű kábítószer illegális megszerzése, tárolása és szállítása értékesítés céljából) cikkelyek értelmében bűnösnek találta a drogdílert. 

Az elkövetőt 9 év börtönre ítélték vagyonelkobzással. A bírósági ítélet hatályba lépett.

Az operatív és nyomozati intézkedéseket az Ukrán Biztonsági Szolgálat munkatársai végezték a Kárpátaljai Megyei Ügyészség eljárási irányításával – jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy garázdaság miatt körözött férfit fogtak el Asztélynál. Bűncselekmény elkövetésével gyanúsított ukrán állampolgárt vettek őrizetbe március 2-án Asztélynál az ukrán-magyar határon.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy drogdílert fogtak el Beregszászban. Március 3-án egy adag metamfetamin értékesítése során Beregszászban fogtak el egy 31 éves nagybégányi drogdílert.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés