Ukrajna | 2021. 03. 04. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Volodimir Zelenszkij elnök szerint Ukrajnában elegendő mennyiségű koronavírus elleni vakcina van, és arra számít, hogy megnő a magukat beoltani szándékozók száma, s ezzel együtt felgyorsul az oltás üteme.

Erről Zelenszkij az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel Kijevben tartott közös tájékoztatón beszélt, az újságírók kérdéseire válaszolva - írja az Ukrajinszki Novini hírportál.

„Most vannak oltások Ukrajnában. Nagyon szeretném, ha sok ember lenne, aki be akarja oltani magát” - mondta.

Az elnök hozzátette, hogy fontosnak tartja, hogy személyes példával mutassák meg az embereknek az oltás biztonságát.

„Most Önök előtt állok egészségesen. Nagyon szeretném, ha az ukrajnai oltási művelet gyorsabban haladna. Eddig a tempó nem túl gyors. De van vakcina” - mondta.

Az államfő emlékeztetett az online regisztráció mechanizmusára az oltási sorban a Gyija (Дія) alkalmazásban vagy a portálon keresztül,

vagy az Egészségügyi Minisztérium kapcsolattartó központján keresztül.

Elmondása szerint a globális COVAX kezdeményezés mechanizmusával a Covishield oltás (Oxford/AstraZeneca, amelyet az indiai Serum Institute cég gyárt) már behozott 0,5 millió adagja mellett a Pfizer és a BioNTech által gyártott 117 ezer adag vakcina várható a közeljövőben,

és júliusig 2,2 millió adag AstraZeneca (Egyesült Királyság-Svédország) oltás érkezik Ukrajnába.

Ezenkívül Ukrajna arra számít, hogy Lengyelországtól 1,2 millió adag AstraZeneca oltást kap.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a tanárokat az iskolákban fogják oltani Ukrajnában. Ukrajnában a tanárok nem jelentkezhetnek koronavírus elleni oltásra a Gyija (Дія) alkalmazáson keresztül.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna készen áll a koronavírus-járvány harmadik hullámára. A járvány harmadik hullámának nagyságát azonban oltásokkal csökkenteni kell.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés