Ukrajna | 2021. 03. 04. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A szlovák miniszterelnök Kárpátalját "ígérte oda" Oroszországnak a vakcináért cserébe; Ungváron meghalt egy 29 éves, koronavírussal diagnosztizált kismama; Megkezdték a Nagyszőlős-Tekeháza-Nevetlenfalu útvonal javítását; Koronavírus: Aki lemond az oltásról, fizetni fog a kezelésért; A tanárokat az iskolákban fogják oltani Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 3-án.

A szlovák miniszterelnök Kárpátalját "ígérte oda" Oroszországnak a vakcináért cserébe

Igor Matovic, Szlovákia miniszterelnöke viccelődve azt mondta, hogy  az orosz oltóanyagért cserébe Kárpátalját ígérte Oroszországnak. Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter rögtön reagált Igor Matovic szlovák miniszterelnök Kárpátaljáról szóló nyilatkozatára.

Ungváron meghalt egy 29 éves, koronavírussal diagnosztizált kismama

Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron császármetszés után meghalt egy 29 éves dolhai (Довге, Ilosvai járás) illetőségű nő. A sajtó információi szerint a kicsi a fiatal nő második gyermeke. A gyermek élve született, sajnos a 29 éves nő az altatás után nem tért magához, s március 1-én este meghalt.

Megkezdték a Nagyszőlős-Tekeháza-Nevetlenfalu útvonal javítását

A jó idő beköszöntével megkezdték a Nagyszőlős-Tekeháza-Nevetlenfalu útvonal javítását. Az árkok megtisztításával kezdődtek meg a munkálatok. Ezt követően felújítják útburkolatot és aszfaltoznak.

Koronavírus: Aki lemond az oltásról, fizetni fog a kezelésért

A mikolajivi polgármester azzal fenyegetőzik, hogy aki lemond a koronavírus elleni vakcinálásról, az betegség esetén fizetni fog a kezelésért. A polgármester szerint Mikolajivban eddig 160 személy kapta meg az oltóanyagot és senkinél nem jelentkeztek mellékhatások.

A tanárokat az iskolákban fogják oltani Ukrajnában

Ukrajnában a tanárok nem jelentkezhetnek koronavírus elleni oltásra a Gyija (Дія) alkalmazáson keresztül. Ez azért van, mert a tanárokat a mobil csapatok oltják be közvetlenül az iskolákban, nem kell sorba állniuk.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés