Kárpátalja | 2021. 03. 04. – 09:48 |
Fotó: zk.gov.ua

Huszton a Kerületi Rendőrség munkatársai feltártak egy bűncselekményt. Maga a feljelentő megpróbálta eltusolni a szándékos gyilkosság tényét.  

A gyilkosságban érintett személyt a rendőrök őrizetbe vették és ideiglenes letartóztatásba helyezték.  

Március 3-án reggel egy 54 éves huszti lakos felhívta a rendőrséget és elmondta,

hogy hajnali három óra körül három férfi betört a házába, és veszekedni kezdtek vele.

Elmondása szerint ezt követően a három közül egyet meg is kötözött, majd lefeküdt, és amikor reggel felébredt, holtan találta az illetőt. A feljelentő hangsúlyozta a támadók elleni védekezését, és sokszor megismételte, hogy személyesen egyiküket sem ismeri, beleértve az áldozatot sem.  

A rendőrség azonosította az elhunytat, aki egy 50 éves helyi lakos volt.  

A nyomozók megvizsgálták a rendelkezésre bocsátott információkat, és kiderítették, hogy az elhunyt és a feljelentő barátok voltak, gyakran együtt italoztak. Sőt, kiderült, hogy senki sem tört be a házába, és az elmenekült támadókról szóló információkat nem erősítették meg.  

A rendőrség megállapította, hogy aznap este italozás közben konfliktus alakult ki a barátok között, melynek során a feljelentő többször fejen ütötte társát, megkötözte, majd a már tehetetlen áldozatot többszörösen fejbe rúgta.  

Végül otthagyta őt, és elment pihenni.  

Amikor reggel holtan találta vendégét, úgy döntött, hogy eltusolja a szándékos bűncselekményt egy önvédelemmel kapcsolatos történettel. Amikor rájött, hogy a rendőrség gondosan ellenőrizte az összes információt, beismerte, amit tett.  

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 115. cikkelye (szándékos gyilkosság) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A gyanúsítottat előzetes letartoztatásba helyezték.

A cikkely szankciója héttől 15 évig terjedő szabadságvesztést ír elő.

Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy felakasztotta magát egy 13 éves fancsikai lány. Fény derült arra, hogy az öngyilkos kiskorú annak a 16 éves lánynak volt a barátnője, aki 2020 őszén halt meg.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy holtan találtak egy húszéves fiút Kárpátalján. Az eset Kárpátalján, a Bilkei kistérségben, Misztice (Імстичово, Huszti terület) település közelében történt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés