Görögország | 2021. 03. 04. – 07:05 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Szerdán 6,2-es erősségű földrengés rázta meg Görögország középső részét – közölte az európai földközi-tengeri szeizmológiai központ (EMS), egyelőre nincsenek értesülések károkról vagy sérültekről.

Az EMSC nem sokkal korábban 6,9-esre, illetve 5,9-esre tette a földrengés erejét - írja az MTI.

Az amerikai földtani intézet (USGS) és a német földtani intézet (GFZ) ugyanakkor 6,3-es erősségű földmozgásról számolt be,

amelyet húsz perccel később egy 5,1-es erősségű utórengés követett.

A földmozgás fészke a földtani intézetek szerint tíz kilométeres mélységben volt, 20 kilóméterre délre Elasszona településtől. A görög tűzoltóság egyik szóvivője szerint eddig nem kaptak jelentéseket károkról vagy esetleges sérültekről.

Beszámolók szerint Larissza városában az utcára menekültek a rémült emberek. Vaszilisz Karathanaszisz szeizmológus a görög közszolgálati televízióban arról számolt be, hogy a rengést Görögország-szerte érezni lehetett.

Hírügynökségi jelentések szerint Albániában, Észak-Macedóniában, Koszovóban és Montenegróban is érezték a földmozgást.

Görögországot egy sor, 5-ösnél gyengébb erősségű földrengés rázta meg februárban. 2017 júniusában egy 6,1-es erősségű földrengés súlyos pusztítást végzett Leszboszon.

Korábban hírt adtunk arról, hogy pokolgépes támadás ért egy koronavírus-tesztközpontot Hollandiában. A rendőrség közölte, hogy emberi sérülés nem történt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy meteor csapódott be Nagy-Britanniában. A meteor darabjai valószínűleg Cheltenham várostól északra, Londontól 140 kilométerre északnyugatra értek földet.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés