Kárpátalja | 2021. 03. 04. – 14:07 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Kárpátalján a Munkácsi Határőrség Nagybocskói (Великий Бичків) katonái egy éjszaka alatt két csempészkísérletet akadályoztak meg.

Március 3-ára virradóan kijevi idő szerint hajnali 3 óra körül a határőrök csomagokat cipelő ismeretleneket vettek észre a határ közelében.  

A csempészek figyelmeztető lövések után sem vették figyelembe a határőrök törvényes követelését,

sőt maguk után hagyva rakományukat, elmenekültek a helyszínről.

A csempészek 5500 csomag cigarettát próbáltak átcsempészni Romániába.

A másik csempészkísérlet kijevi idő szerint körülbelül 7:30 órakor történt. A Tisza partján járőrözve két csempészt találtak és vettek őrizetbe cigarettával és gumicsónakkal.  

A támadókat figyelmeztető lövések segítségével állították meg. A bűncselekmény összes körülményének megállapítása, valamint az igazgatási és eljárási dokumentumok elkészítése érdekében a csempészeket a határőrségre szállították.

A füstölni valót átadták az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat (DFSZ) képviselőinek

– olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy 250 csomag cigaretta miatt autója nélkül maradt egy ukrán férfi. A határátkelőn keresztül egy 45 éves ukrán férfi akart cigarettát csempészni Magyarországra.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy csaknem 1000 csomag cigarettát akart Magyarországra vinni egy ukrán férfi. A határátkelőhőz egy német rendszámú Volkswagen típusú gépkocsival egy 55 éves ukrán férfi érkezett.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés