Kárpátalja | 2021. 03. 04. – 10:48 |
Fotó: Kárpátaljai Megyei Államigazgatás

A napokban kezdetét vette Beregszász-Badaló-Mezővári-Nagyborzsova útszakasz felújításának munkálatai, melyet Petruska István, a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció helyettes vezetője is megtekintett.

Ismeretes, hogy ezen a szakaszon több mint 30 éve nem végeztek felújítási munkálatokat. 

"Ezt az utat több szakaszban javítják majd. Ma a vállalkozó cég megkezdte az előkészítő munkálatokat. Idén pedig 7 millió hrivnyát különítettek el az Ukrán Állami Útalapból útjavításokra" - hangsúlyozta Petruska István.

Elmondása szerint az útszakaszon eltávolítják a régi utat, helyreállítják az út szélét, 3 cm vastag aszfaltbeton réteget és 5 cm vastag felső réteget helyeznek el rajta.

Ez az út stratégiai jelentőségű a Beregszászi Kistérség lakói és vendégei számára

– olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás hivatalos honlapján. 

30 év után felújítják a Beregszász-Badaló-Mezővári-Nagyborzsova útszakaszt

Korábban hírt adtunk arról, hogy megkezdték a Nagyszőlős-Tekeháza-Nevetlenfalu útvonal javítását. Az árkok megtisztításával kezdődtek meg a munkálatok. Ezt követően felújítják útburkolatot és aszfaltoznak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ezentúl elektronikusan lehet bejelenteni a lakcím változást a Beregszászi Kistérségben. Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán bejelentette, hogy a helyi önkormányzati szerveknek április 1-től kezdődően kizárólag elektronikus formában, az Állami Migrációs Szolgálat hivatali e-rendszere révén kell vezetniük a jegyzékeket a Beregszászi Kistérségben.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés