Magyarország | 2021. 03. 31. – 16:30 |
Fotó: H-Moto Team

A H-Moto Team élversenyzője, Kovács Bálint részt vett a Spanyol Superbike Bajnokság hivatalos jerezi tesztjén, ahol a jövő hétvégén megkezdi 2021-es menetelését az Open 1000 kategóriában.

Már az utolsó simításokat végzi Spanyolországban a H-Moto Team gyorsasági motorosa az idei szezonkezdet előtt.

Kovács Bálint túl van a Spanyol Superbike Bajnokság hivatalos tesztjén, és a jövő hétvégi első versenyhétvége előtt még több alkalommal is edzeni fog Jerezben.

A cél egyértelmű: minél jobban felkészülni a szezonkezdetre.

Immár csak pár edzés választja el a H-Moto Team élversenyzőjét attól, hogy megkezdje eddigi pályafutásának legnagyobb kalandját. Ugyanis Kovács Bálint idén a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriában indul a cseh New2Project vadonatúj Yamaha R1-s versenygépével. Noha a 19 éves versenyzőnek ez lesz a fő csapásiránya idén, nem titok, hogy egyre előrehaladottabb tárgyalások zajlanak a háttérben arról, hogy Bálint ott legyen néhány futamon az Endurance-világbajnokságon, melyen 2019-ben
mutatkozott be.

Miután az év első hónapjaiban otthon készült fel fizikálisan és mentálisan a szezonra, így Bálint tökéletes állapotban érkezett meg a Spanyol Superbike Bajnokság kétnapos hivatalos tesztjének helyszínére, Jerezbe.

Az elmúlt hétvégén szombaton és vasárnap is kétszer 45 perces edzéseken vett részt,

amit még további edzések követnek majd a jövő hétvégi szezonnyitó versenyhétvége helyszínéül szolgáló jerezi pályán.

Eddig minden a legnagyobb rendben, így Bálint maximálisan felkészülve várhatja első teljes spanyol
bajnoki szezonját.

„Régen vártam már így a szezon első versenyét, mint most. A csapatom mindent megszervezett a számomra, és a hivatalos teszten kívül még legalább két napon keresztül gyakorolhatok majd Jerezben. A cseh csapat elképesztő fejlődésen ment keresztül tavaly óta, legyen elég csak annyi, hogy számomra egy vadonatúj, 2021-es Yamaha R1-est építettek meg, de az idei évre vásárolt kamionban ott van a tavalyi motorom és egy tartalékmotor is. Az eddigi két nap arra tökéletesen alkalmas volt, hogy visszarázódjak és
felvegyem a nagypályás tempót. Úgy érzem, sikerült bemutatkoznunk egymásnak az új R1-essel, ami karakterisztikájában hasonlít a tavalyi Yamahámra, ám erősebb, jobban adja le a nyomatékot, illetve az új fékrendszere is elképesztő. Minden eltervezett munkát elvégeztünk, így a még előttünk lévő teszteken egy fontos feladatunk lesz, a szezonnyitóra meg kell találnunk a legoptimálisabb beállításokat” – fogalmazott Kovács Bálint.

H-Moto Team

Korábban hírt adtunk arról, hogy a bajnok Glasgow Rangers öt futballistáját hat mérkőzésre eltiltotta a Skót Labdarúgó Szövetség a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályok megsértése miatt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Team Motopark szerződtette Keszthelyi Vivient, aki 2021-ben az Euroformula Openben fog versenyezni a Formula 3-as csapatnál.  Az ifjú pilóta lesz az első magyar autóversenyzőnő a sorozatban, melyben a Forma-1 Portugál Nagydíjon, a királykategória első F3-al közös versenyhétvégéjén mutatkozik be új csapatában április 30-án.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés