Origo
Megosztás


Nyolc francia rendőrt tartóztattak le a csendőrök Villedieu-le-Château-ban, mert részegen ellopták a település több útjelző tábláját.

A rendőrök egyébként megszegték a járványügyi kijárási korlátozásokat is, különös tekintettel a csoportos gyülekezés tilalmára – derül ki a Franceinfo és a France Blue tudósításaiból, írja az Origo.

Az elkövetők 30-35 év közötti rendőrök, akik a múlt hétvégén egy 400 fős településen, Villedieu-le-Château-ban (Loir-et-Cher megye) béreltek ki egy házat,

hogy ott töltsék – bulizással – a szombatot és a vasárnapot.

A kistelepülés felé autózva már részegek voltak, ezért a rendőrök, mielőtt még odaértek volna, megálltak az út szélén, hogy könnyítsenek magukon.

Ekkor a részeg csoport néhány tagja fogta magát és letört, majd magával vitt több útjelző táblát. 

Csakhogy a forgalomirányító táblák eltávolítása akkora zajjal járt, hogy Villedieu-le-Château lakói felfigyeltek a szokatlan hangokra.

És szemtanúi lettek a részeg rendőrök randalírozásának,

sőt fotókat is készítettek az akcióról, amelyet azonnal jelentettel a csendőrségen.

Másnap reggel a helyi polgármester Vendôme és Montoire-sur-le-Loire települések csendőreinek kíséretében megjelent a rendőrök bérelt szálláshelyén, hogy számonkérje őket.

A rendőrök először tagadták az útjelző táblák eltávolítását, de a fotókat látva kénytelenek voltak beismerni tettüket.

A rendőrök ellen a polgármester nem tett feljelentést, de ők ennek ellenére így is komoly szankciókra számíthatnak munkahelyükön.  Az útjelző táblák megrongálása és eltulajdonítása a munkahelyi szankció kisebbik részét teszi ki,

nagyobb kihágásnak számít ugyanis a kijárási korlátozások és a csoportos gyülekezési tilalom megszegése számít, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezése miatt vezettek be.Forrás