Franciaország | 2021. 03. 31. – 15:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Nyolc francia rendőrt tartóztattak le a csendőrök Villedieu-le-Château-ban, mert részegen ellopták a település több útjelző tábláját.

A rendőrök egyébként megszegték a járványügyi kijárási korlátozásokat is, különös tekintettel a csoportos gyülekezés tilalmára – derül ki a Franceinfo és a France Blue tudósításaiból, írja az Origo.

Az elkövetők 30-35 év közötti rendőrök, akik a múlt hétvégén egy 400 fős településen, Villedieu-le-Château-ban (Loir-et-Cher megye) béreltek ki egy házat,

hogy ott töltsék – bulizással – a szombatot és a vasárnapot.

A kistelepülés felé autózva már részegek voltak, ezért a rendőrök, mielőtt még odaértek volna, megálltak az út szélén, hogy könnyítsenek magukon.

Ekkor a részeg csoport néhány tagja fogta magát és letört, majd magával vitt több útjelző táblát. 

Csakhogy a forgalomirányító táblák eltávolítása akkora zajjal járt, hogy Villedieu-le-Château lakói felfigyeltek a szokatlan hangokra.

És szemtanúi lettek a részeg rendőrök randalírozásának,

sőt fotókat is készítettek az akcióról, amelyet azonnal jelentettel a csendőrségen.

Másnap reggel a helyi polgármester Vendôme és Montoire-sur-le-Loire települések csendőreinek kíséretében megjelent a rendőrök bérelt szálláshelyén, hogy számonkérje őket.

A rendőrök először tagadták az útjelző táblák eltávolítását, de a fotókat látva kénytelenek voltak beismerni tettüket.

A rendőrök ellen a polgármester nem tett feljelentést, de ők ennek ellenére így is komoly szankciókra számíthatnak munkahelyükön.  Az útjelző táblák megrongálása és eltulajdonítása a munkahelyi szankció kisebbik részét teszi ki,

nagyobb kihágásnak számít ugyanis a kijárási korlátozások és a csoportos gyülekezési tilalom megszegése számít, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezése miatt vezettek be.

Korábban hírt adtunk arról, hogy erőszakos tinédzserek tartják rettegésben Washington városát. Alig néhány nap telt el azóta, hogy két tinédzser lány lopott autóval okozott halálos balesetet Washingtonban, máris újabb hasonló esett történt, amely során egy 13 és egy 14 éves fiú fegyverrel kényszerítette a sofőrt, hogy szálljon ki a kocsijából.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kigyulladt egy Covid-betegeket ellátó indiai kórház, legalább kilenc ember meghalt. Tűz ütött ki egy Covid-betegeket ellátó kórházban a nyugat-indiai Mumbai városában péntekre virradóra, rendőrségi források szerint legalább kilencen meghaltak, többen az égő épületben rekedtek.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés