Hirado.hu
| 2021. 03. 31. – 16:00 | USA |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Nem sokáig várt Joe Biden amerikai elnök az adóemelésekkel.

A Biden-adminisztráció adópolitikája látszólag a magasabb jövedelműek megadóztatására épül, ám ha közelebbről megnézzük az ügyet, egészen másképp fest - írja a Hirado.

A 400 ezer dollárnál kevesebbet kereső háztartások adója nem változik,

ugyanakkor ha egy házaspárról van szó, a kettejük jövedelme meghaladhatja a Joe Bidenék által kijelölt határt.

„Jelentős hátrányt jelentene a házaspárok számára. Ez egy újabb büntetés, nem újdonság az adórendszerben” – vélekedett Timothy McGrath, a Riverpoint Wealth Management befektetési tanácsadó cég ügyvezető partnere a Fox Business-nek.

A házasokat egy kalap alá veszik a jövedelmi helyzetük alapján, és nem számít, hogy két – normál esetben nem a felső adókategóriába eső jövedelemmel rendelkező – magánszemély jövedelmét adják össze,

ugyanúgy a felső adókategóriába esnek.

A magánszemélyek és a háztartások adójának megemelése mellett a Biden-adminisztráció meglebegtette a társasági adó emelését is.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Joe Biden arra készül, hogy újra megméretteti magát, és 2024-ben indul az elnökválasztáson – hangzott el az elnök Fehér Házi sajtótájékoztatóján. Biden 81 éves lesz 2024-ben.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Biden dollármilliókat költ a migránsokra. A Biden által irányított kormányzat több mint 86 millió dolláros összeget ítélt meg a bevándorlási hivatalnak, hogy hotelekben szállásolják el az országba illegálisan érkező migráns családokat.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!