Ukrajna | 2021. 03. 30. – 14:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az éttermek és kávézók száma Ukrajnában csaknem 4 ezerrel csökkent. A 2020 eleji 18,6 ezerről az idén januárban 14,7 ezerre, vagyis 20%-kal.  

Ezt az Ukrajna éttermeinek elemző központjának igazgatója, Olga Naszonova nyilatkozta - írja a zn.ua hírportál.

"A negatív forgatókönyv szerint tavaly márciusban azt jósolták, hogy a létesítmények száma majdnem a felére csökken.  

Amint láthatjuk, piacunk viszonylagos stabilitást mutatott.  

Monetáris értelemben a létesítmények számának csökkenése a piaci volumen közel 30%-os csökkenését eredményezte, 14,1 milliárd hrivnyára. Ez a számos lezárások következménye, illetve a külföldi turisták hiánya" - mondta a szakértő.

Ugyanakkor azt jósolta, hogy a jelenlegi lezárás hatása a piacra minimális lesz.  

"Csak azok zárnak be, akik a bezárást tervezték. Legtöbben már kidolgozták az optimális munkaformátumot" - mondta Naszonova.

Elmondása szerint ebben az évben az éttermi piac élénkülni kezd.  

Számos érdekes hely megüresedett, ráadásul a bérleti díjuk is csökkent. A hibrid formátumok iránti kereslet most a legnagyobb, mint az üzletek-kávézók, üzletek-bárok – összegezte Naszonova.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a varrónő a legkeresettebb szakma Kárpátalján. 2021 elejétől 4,7 ezer betöltetlen munkahely rendelkezésre állásáról tájékoztatták a régió foglalkoztatási központjait.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy további 200 hrivnyával nőtt az ukránok havi átlagfizetése. Az ukrán vállalkozások, intézmények és szervezetek teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóinak átlagos nominális bére 2021 februárjában 12 549 hrivnyát tett ki.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés