Ukrajna | 2021. 03. 30. – 07:33 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukrán vállalkozások, intézmények és szervezetek teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóinak átlagos nominális bére 2021 februárjában 12 549 hrivnyát tett ki.  

Ez 212 hrivnyával több, mint januárban (12 337 hrivnya)

– írja az RBC Ukraina hírportál az Ukrán Állami Statisztikai Szolgálat adataira hivatkozva. 

A statisztikai hivatal szerint az elmúlt évben (az idei év februárjához képest) a bérek 15,7%-kal emelkedtek.  

A reálbérek (az inflációval korrigálva) 7,6%-kal növekedtek az év során.

A legmagasabban felszámolt fizetés februárban Kijevben volt, 18 504 hrivnya, a legalacsonyabb Kirovograd megyében, 9 903 hrivnya.

A legmagasabb fizetést az információ és telekommunikáció (23 001 hrivnya),

pénzügyi és biztosítási tevékenység (22 319 hrivnya), a legalacsonyabbat az ideiglenes szállás és vendéglátás (7 892 hrivnya) területeken kapják.

Az Állami Statisztikai Szolgálat szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatottak átlagos havi fizetése 2020 január-decemberben 11 591 hrivnya volt.  

Az előző év hasonló időszakához képest a bérek 10,4%-kal emelkedtek. A reálbérek (az inflációval korrigálva) 7,4%-kal növekedtek az év során.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a magánvállalkozók csak minimális nyugdíjra számíthatnak Ukrajnában. Marina Lazebna, szociálpolitikai miniszter elmondta, hogy Ukrajnában nyugdíjba vonuláskor a magánvállalkozók csak minimális kifizetésekre számíthatnak, feltéve, hogy meg van a szükséges munkaviszonyuk.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ismét pénzzel támogatnák a magánvállalkozásokat Ukrajnában. Ukrajnában az Elnöki Hivatalban felajánlották, hogy a kis- és középvállalkozásoknak egyenként 8 ezer hrivnyát fizetnének, a vörös zóna kompenzációjaként.  


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!