Ukrajna | 2021. 03. 30. – 09:30 |

Nagyszőlősön a kórház negyedik emeleti ablakából kiesett egy orvosnő; Háromszor próbálták megvesztegeti a határőröket Kárpátalján; Nép Szolgája: Korlátozzák a védőoltást elutasító ukránok jogait; Vasútállomás vécéjébe dobta újszülött gyermekét egy nő Ukrajnában; A magánvállalkozók csak minimális nyugdíjra számíthatnak Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 29-én.

Nagyszőlősön a kórház negyedik emeleti ablakából kiesett egy orvosnő

Több kárpátaljai sajtóorgánum arról számol be, hogy Nagyszőlősön egy orvos kiesett egy kórház ablakából. Később arról számoltak be, hogy az elhunyt Huszton lakott, és orvosként dolgozott a nagyszőlősi orvosi intézményben.

Háromszor próbálták megvesztegeti a határőröket Kárpátalján

Kárpátalján a Munkácsi Határőrség emberei március 27-én összesen három megvesztegetési kísérletet rögzítettek. Az utazók két alkalommal az asztélyi és egyszer a tiszaújlaki ellenőrző ponton ajánlottak fel csúszópénzt. Mindhárom szabálysértő magyar állampolgár volt.

Nép Szolgája: Korlátozzák a védőoltást elutasító ukránok jogait

Dmitro Hurin, a Nép Szolgája párt képviselője, aki korábban az orvosok felmentését javasolta a COVID-19 elleni oltás megtagadása miatt, ezúttal ismét egy furcsa felvetéssel állt elő. Szerinte otthoni bebörtönzésre kell „ítélni” azokat az ukránokat, akik elutasítják a COVID-19 elleni oltást.

Vasútállomás vécéjébe dobta újszülött gyermekét egy nő Ukrajnában

Ukrajnában egy nő egy vasútállomás elhagyott vécéjében szülte meg gyermekét, majd zacskóba tekerve a gödörbe dobta őt. A gyermek sírását egy járókelő hallotta meg, és felhívta a rendőrséget. A gyermeket súlyos állapotban a kórházba szállították. 

A magánvállalkozók csak minimális nyugdíjra számíthatnak Ukrajnában

Marina Lazebna, szociálpolitikai miniszter elmondta, hogy Ukrajnában nyugdíjba vonuláskor a magánvállalkozók csak minimális kifizetésekre számíthatnak, feltéve, hogy meg van a szükséges munkaviszonyuk.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés