Kárpátalja | 2021. 03. 30. – 12:03 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Kárpátalján a Técsői Kerületi Rendőrség munkatársai bűncselekmény hamis bejelentésén értek egy helyi lakost.  

A nő, hogy ne menjen külföldre, azt állította, hogy pénzt és dokumentumokat loptak el tőle. 

Március 29-én a Técsői Kerületi Rendőrséghez egy 25 éves kiskirvai (Біловарці) illetőségű nő fordult, aki azt állította, hogy Técsőn a helyi piac közelében egy ismeretlen férfi kitépte kezéből a táskáját. 

A feljelentő nő azt állította, hogy a táskájában munkahelye napi jövedelme, személyes dokumentumok és kozmetikumok voltak.  

A nyomozók azonnal megkezdték a kapott információk feldolgozását, és néhány órán belül a rendőrségnek sikerült megállapítania az tolvaj személyazonosságát.  

Azonban ő nem tolvaj, hanem az "áldozat" cinkosa volt.

A tisztviselők felderítették, hogy a nő megállapodott egyik ismerősével, hogy a dokumentumoktól való megszabadulás érdekében rendezzenek rablást. 

Ezzel a tervvel állt elő, miután anyjával beszélt arról, hogy külföldre megy pénzt keresni.  

A hölgy nem merte elmondani édesanyjának, hogy nem akar más országba menni dolgozni,

ehelyett azt tervezte, hogy megszervezi a dokumentumok ellopását.  

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 383. cikkelye (bűncselekményről tett hamis feljelentés) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A fiatal nőt akár 2 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. Még tart a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Korábban hírt adtunk arról, hogy hamis egyetemi beiratkozási dokumentumokat árultak Kárpátalján. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy elektromos szerszámokat loptak el Kárpátalján. A rendőrök az ellopott vagyont elkobozták és visszaadták az áldozatnak.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés