Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 30. – 14:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna egészségügyi tisztifőorvosa, Viktor Ljasko a Szólásszabadság című műsorban elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium a COVID-19 előfordulásának növekedését minimum április 15-ig jósolja.

"Ma 11 megyénk van a vörös zónában.  

Új régiók is közelednek a vörös szinthez. Megéri-e a nemzeti karantén, szigorú járványellenes korlátozások bevezetése? Egyelőre az egészségügyi rendszer megbirkózik a terheléssel" - mondta Ljasko.

Elmondása szerint Zsitomir és Csernyivci megyékben vannak problémák.  

Ott létrehoztak egy bizottságot, amely ellenőrzi a karanténkorlátozások betartását.

A tisztifőorvos megjegyezte, hogy a járványellenes korlátozásokat helyben kell betartani.

Jelenleg az egészségügy bírja a terhelést. Addig nem vezetünk be szigorú karanténkorlátozásokat, amíg a rendszer össze nem omlik - hangsúlyozta Ljasko, akit a Golos.ua idéz.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalja végre kikerülhet a vörös karanténzónából. A vörös karanténzóna hosszan tartó szigorú korlátozásainak eredményeként Ivano-Frankivszk megyében és Kárpátalján hamarosan gyengíthetik a karanténintézkedéseket – jelentette ki Viktor Ljasko egészségügyi tisztifőorvos.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma Ukrajnában. Az elmúlt nap folyamán 10 533 új COVID-19 esetet igazoltak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!