Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 30. – 10:16 | Kárpátalja |
Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján egy cég munkatársai hamis egyetemi beiratkozási dokumentumokat árusítottak. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. 

A rendőrség munkatársai házkutatást tartottak a cég helyén és tárgyi bizonyítékokat foglalt le.  

Az ügyben folyik a nyomozás.

Megyénkben az egyik cég képviselőit csaláson érték a rendőrök.  

A bűnözők által megtévesztett külföldi állampolgár tett feljelentést a rendőrségen.

Az áldozat elmondta, hogy úgy döntött, hogy igénybe veszi egy cég szolgáltatásait, annak érdekében, hogy az egyik egyetemre való beiratkozáshoz szükséges dokumentumok beadását intézzék el helyette.

A megyei migrációs rendőrség alkalmazottai az Ungvári Kerületi Rendőrség nyomozóival együtt megállapították, hogy a vállalkozás képviselői - egy 32 és egy 44 éves minaji (Минай, Ungvári járás) lakosok - háromszoros túlfizetést kaptak a külföldi illetőtől,

ezért átadták neki az állítólagos beiratkozási okmányt az egyik helyi egyetemre.  

Amikor a férfi visszatért szülőföldjére, kiderült, hogy a dokumentum érvénytelen.

A nagymértékben elkövetett csalás miatt a rendőrök Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 190. cikkelyének 3. része alapján indítottak büntetőeljárást.

Az összegyűjtött információk alapján a rendőrség munkatársai bíróság által engedélyezett házkutatást tartottak a vállalkozás helyén. A tisztviselők hivatalos dokumentumokat, külföldiek diákigazolványait, igazolásokat az ukrajnai ideiglenes tartózkodásra vonatkozóan, belső útleveleket és leckekönyveket találtak.

Jelenleg vizsgálják az egyetemi alkalmazottak cselekedeteinek jogszerűségét, illetve a dokumentumok hamisításának tényét mind az oktatók, mind a kivitelezői által.  

Az ügyben még folyik a nyomozás

– olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.


Hirdetés

Video

Korábban hírt adtunk arról, hogy "CCCP" feliratú póló viselése miatt elítéltek egy 22 éves fiatalembert Lembergben. A fiatalembert egy év feltételes börtönbüntetésre ítélték.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy csalással gyanúsított külföldit vettek őrizetbe Kárpátalján. Március 27-én este Kárpátalján, az ungvári ukrán-szlovák ellenőrző ponton a Csapi Határőrség munkatársai csalás gyanúja miatt elfogtak egy francia állampolgárt, akit a bűnüldöző szervek kerestek.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!