Kárpátalja | 2021. 03. 30. – 08:48 |
Fotó: a Kárpátaljai Járőrszolgálat Facebook-bejegyzése

A hétvégén Kárpátalján, Ungváron és Munkácson a járőrök kétszer találtak fegyverekre hasonlító tárgyakat. Mindkét esetet vizsgálják a nyomozók.

Március 27-én kijevi idő szerint 22 óra körül a járőrökhöz bejelentés érkezett arról, hogy egy férfinak segítségre van szüksége.

Ungváron, a Munkácsi útra érkezve az ellenőrök felfigyeltek a feljelentőre, aki azt állította, hogy megverték.  

A rendőrökkel folytatott beszélgetés során a férfi gyanúsan viselkedett. Később kiderült, hogy zsebében egy pisztolyhoz hasonlító tárgy volt.

Egy másik eset történt március 28-án kijevi idő szerint 15 óra körül.  

A rendfenntartókhoz családon belüli erőszakról érkezett hívás.  

A rendőrség a munkácsi Szolovjina utcára érkezve a járőrök találkoztak a feljelentést tett nővel és férjével. Az asszony elmondta, hogy szomszédja az udvarára jött és fegyverre hasonlító tárggyal fenyegetőzött.  

A felületes ellenőrzés után az ellenőrök egy pisztolyra emlékeztető tárgyat találtak.

Mindkét esetben a járőrök a nyomozókat hívták ki az eset minden részletének kiderítésére, mivel a férfiak tetteiért büntetőjogi felelősség jár – olvashatjuk a Kárpátaljai Járőrszolgálat Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy éjszakai favágás közben lőttek meg két férfit Ukrajnában. Ukrajnában az Ivano-Frankivszk Megyei Rendőrség emberei őrizetbe vették a Jablunyivi közösség 51 éves lakóját, aki lőfegyverrel megsebesített két férfit.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy csalással gyanúsított külföldit vettek őrizetbe Kárpátalján. Március 27-én este Kárpátalján, az ungvári ukrán-szlovák ellenőrző ponton a Csapi Határőrség munkatársai csalás gyanúja miatt elfogtak egy francia állampolgárt, akit a bűnüldöző szervek kerestek.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés