MTI

Megosztás


A Youtube videómegosztó csatornára feltett főzővideói buktattak le egy olasz maffiózót, aki a Karib-térségben bujkált a letartóztatás elől.

A férfi ügyelt arra, hogy ne mutassa az arcát, tetoválásai alapján azonban az olasz rendőrök felismerték - írja az MTI.

Az 54 éves Marc Feren Claude Biart-t 2014 óta körözték,

mert kábítószerrel üzletelt a leghatalmasabb olasz maffia, a calabriai Ndrangheta embereként.

A letartóztatás elől a Karib-tengeri Dominikai Köztársaságba szökött, ahol igyekezett kevéssé feltűnni, környezete csak Marc-ként ismerte a csendes Boca Chicában.

Az olasz konyhát azonban annyira szereti, hogy feleségével együtt létrehozott egy YouTube-csatornát, amelyen olasz fogások elkészítéséhez adtak tanácsokat követőiknek.

Marc gondosan ügyelt arra, hogy a főzővideókon ne lássák az arcát, egyéb testrészein lévő tetoválásai azonban elárulták az őt az interneten is kereső rendőröknek.

"Az olasz konyha szeretete tette lehetővé, hogy kövessük az interneten és a közösségi médiában hátrahagyott nyomait" – hangsúlyozta hétfői közleményében az olasz rendőrség.

A főzőműsorai által lebuktatott olasz maffiózót a múlt héten fogták el az Interpol segítségével,

a drogdílert szállító repülőgép hétfőn érkezett meg Milánóba.

Az európai kokainkereskedelem jórészét ellenőrző Ndrangheta már régóta Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezete, sokkal nagyobb a hatalma, mint a híres szicíliai Cosa Nostrának, jelen van minden kontinensen.Forrás

MTI