Olaszország | 2021. 03. 30. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A Youtube videómegosztó csatornára feltett főzővideói buktattak le egy olasz maffiózót, aki a Karib-térségben bujkált a letartóztatás elől.

A férfi ügyelt arra, hogy ne mutassa az arcát, tetoválásai alapján azonban az olasz rendőrök felismerték - írja az MTI.

Az 54 éves Marc Feren Claude Biart-t 2014 óta körözték,

mert kábítószerrel üzletelt a leghatalmasabb olasz maffia, a calabriai Ndrangheta embereként.

A letartóztatás elől a Karib-tengeri Dominikai Köztársaságba szökött, ahol igyekezett kevéssé feltűnni, környezete csak Marc-ként ismerte a csendes Boca Chicában.

Az olasz konyhát azonban annyira szereti, hogy feleségével együtt létrehozott egy YouTube-csatornát, amelyen olasz fogások elkészítéséhez adtak tanácsokat követőiknek.

Marc gondosan ügyelt arra, hogy a főzővideókon ne lássák az arcát, egyéb testrészein lévő tetoválásai azonban elárulták az őt az interneten is kereső rendőröknek.

"Az olasz konyha szeretete tette lehetővé, hogy kövessük az interneten és a közösségi médiában hátrahagyott nyomait" – hangsúlyozta hétfői közleményében az olasz rendőrség.

A főzőműsorai által lebuktatott olasz maffiózót a múlt héten fogták el az Interpol segítségével,

a drogdílert szállító repülőgép hétfőn érkezett meg Milánóba.

Az európai kokainkereskedelem jórészét ellenőrző Ndrangheta már régóta Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezete, sokkal nagyobb a hatalma, mint a híres szicíliai Cosa Nostrának, jelen van minden kontinensen.

Korábban hírt adtunk arról, hogy erőszakos tinédzserek tartják rettegésben Washington városát. Alig néhány nap telt el azóta, hogy két tinédzser lány lopott autóval okozott halálos balesetet Washingtonban, máris újabb hasonló esett történt, amely során egy 13 és egy 14 éves fiú fegyverrel kényszerítette a sofőrt, hogy szálljon ki a kocsijából.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy három hétig bujkált az áldozata ágya alatt egy amerikai pedofil. Az ohiói ügyészség többszöri nemi erőszakkal és gyermekpornográfia előállításával vádolja azt a 20 éves fiatalembert, aki állítólag 3 hétig bujkált kiskorú áldozata ágya alatt.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés