Ukrajna | 2021. 03. 29. – 09:30 |

Virágvasárnapi hagyományok - Barkaszentelés és zöldágállítás; Egy hektárnyi erdő kapott lángra Kárpátalján (Fotók); Ukrán válság: Négy ukrán katona vesztette életét Kelet-Ukrajnában; Üzemanyagtartályba rejtette a cigarettát egy kárpátaljai férfi (Fotók); Történelmi kirándulások Tóth Andrással - Töltekezésre fel! Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 27-28-án.

Virágvasárnapi hagyományok - Barkaszentelés és zöldágállítás

Virágvasárnap –  vagy ahogy Európa-szerte nevezik, „pálmák vasárnapja” – egy héttel előzi meg húsvétot. Ezen a napon a kereszténység a Jeruzsálembe bevonuló Jézusra emlékezik, akit hívei királynak kijáró hódolattal, pálmaágakkal köszöntöttek. Így vált virágvasárnapi szokássá katolikus vidéken a pálmaszentelés, s ahol a növény nem él meg, mint például nálunk, ott a barka-szentelés járja.

Egy hektárnyi erdő kapott lángra Kárpátalján (Fotók)

Kárpátalján egy férfi felgyújtotta az erdőt, a lángok mintegy hektárnyi erdősávot borítottak el. Szuhabarankán (Бронька) körülbelül egy hektárnyi területen együttes erővel oltották a tűzoltók és a falusiak a kigyulladt erdőt.

Ukrán válság: Négy ukrán katona vesztette életét Kelet-Ukrajnában

Eszkalálódott a helyzet Kelet-Ukrajnában. Az Egyesített Erők Műveletének négy katonája életét vesztette, ketten pedig megsérültek. Március 26-án az Orosz Föderáció fegyveres erői ismét megsértették a tűzszünetet.

Üzemanyagtartályba rejtette a cigarettát egy kárpátaljai férfi (Fotók)

A csapi vámosok 260 csomag csempészcigarettát találtak egy gépkocsi üzemanyag tartályában. Március 26-án a kora délutáni órákban a Csapi Határőrség munkatársai egy újabb csempészkísérletet akadályoztak meg.  Az elrejtett füstölnivalóval egy a 35 éves kárpátaljai férfi  próbálkozott a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton.

Történelmi kirándulások Tóth Andrással - Töltekezésre fel!

A beregszászi Tóth András turistautakat szervez annak érdekében, hogy minél többen megismerhessék a Kárpátok gyönyörű tájait, történelmünk fontos emlékhelyeit. Vele beszélgettünk sikerekről, kihívásokról.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés