Kárpátalja | 2021. 03. 29. – 08:20 |
Fotó: zk.gov.ua

Csapon a rendőrség munkatársai egy veszélyes pszichotróp kábítószert foglaltak le. A kábítószer-bűnözés miatt büntetőeljárás indult. 

Március 26-án operatív információk ellenőrzése során Csapon a rendőrség munkatársai ellenőrzés céljából megállítottak egy 22 éves Poltava megyei lakost.  

A férfinél egy ismeretlen tartalmú csomag volt, és amikor meglátta a rendőrséget, láthatóan ideges lett.  

Megértve, hogy nem kerülheti el a rendőrséggel való találkozást, a tisztviselők kérésére a poltavai férfi kicsomagolta a veszélyes szintetikus kábítószerhez, PvP-hez hasonló rózsaszínű anyagot tartalmazó csomagot.

A PvP a metamfetamin olcsó analógja, amelynek használata elkerülhetetlen folyamatokhoz vezet a szervezetben,

és káros hatással van az emberi egészségre.  

A nyomozók lefoglalták és szakértői vizsgálatra továbbították a körülbelül 220 grammnyi súlyú anyagot.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 309. cikkelye (illegális kábítószer birtoklása) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. Még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy teljes fegyverarzenált találtak egy férfinél Kárpátalján. Kárpátalján március 23-án a Rahói Kerületi Rendőrség munkatársai házkutatást tartottak egy kőrösmezői lakosnál, mivel a munkanélküli 25 éves férfi részt vett egy betörésben.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy csaknem 20 ezer hrivnya értékű eszközöket loptak el egy oktatási intézményből Munkácson. Egy 22 éves zaporizzsjai és egy 21 éves kijevi lakos volt a tettes. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés