Kárpátalja | 2021. 03. 29. – 08:13 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Csapon a határőrség munkatársai március 26-án reggel fedeztek fel egy pilóta nélküli repülőgépet és négy csempészt. 

A Csapi Határőrség operatív munkatársai az ungvári járási Csarondahát (Червоне) területén azonosították a pilóta nélküli légijármű elindításának helyét.

Ezért sürgős keresési intézkedéseket indítottak.

Ugyanakkor a Tiszasalamoni osztag határőrei információkat kaptak egy csarondaháti lakostól, hogy ismeretlenek illegális tevékenységre készülnek. Az elhárító csoportot és további határjárőröket azonnal az általa megjelölt helyre küldték ki.

A fent említett falu külterületén végzett közös keresési és operatív intézkedések során a katonák egy UAZ járművet vettek észre, amelyben négy ember tartózkodott. Kettőjüknek nem volt személyi igazolványa.  

A kocsiban egy láda cigaretta is volt. 

Az autó megtalálásának helyével szomszédos terület további ellenőrzése során a határőrök egy pilóta nélküli légijárművet találtak.

A határőrök a lehetséges csempészkísérletről értesítették a Nemzeti Rendőrség képviselőit  is.  

A Csapi Határőrség operatív egysége Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 204. cikkelye (jövedéki termékek illegális tárolása, értékesítése vagy eladása céljából történő szállítása) értelmében jelentést küldött a helyi rendőrségnek.

Az illetékes hatóságok nagy erővel keresik a csempészetben részt vett személyeket

– olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy migránsokat és kísérőjüket fogták el Kárpátalján. Kárpátalján öt dél-ázsiai illegális migránst és valószínű kísérőjüket vették őrizetbe ma, március 26-án reggel a Munkácsi Határőrség Jablonovkai osztagának határőrei, valamint a Huszti Kerületi Rendőrség munkatársai.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Csehországban ellopott gépkocsit fedeztek fel az ukrán-szlovák ellenőrző ponton. Az ungvári ellenőrző ponthoz egy Audi típusú gépkocsival egy 32 éves ukrán férfi érkezett.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés