Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 29. – 12:09 | Kárpátalja |
Fotó: a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A hétvégén a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton ismét nagy mennyiségű márkás árut foglaltak le, amelyeket az úgynevezett olasz buszok fuvarozói nem jelentettek be.

A vámszabályok megsértője ezúttal egy 31 éves ivano-frankivszki lakos lett,

aki Olaszországból az ukrán-magyar határon át tért vissza Ukrajnába. 

A vámellenőrzéshez a férfi a vörös folyosót választotta és a nyilatkozatban 70 férőhelyes, főleg használt ruhával és cipővel teli poggyászokat jegyzett be.  

Szóbeli úton megerősítette, hogy nem szállít más tilos vagy korlátozott mennyiségű árut.

Azonban a Mercedes-Benz Sprinter csomagtartójának átvizsgálása során a vámosok két kartondobozban új, külföldön gyártott terméket találtak, amelyet a sofőr nem jegyzett be a vámáru-nyilatkozatban. 

Annyi be nem jelentett áru volt, hogy a fuvarozó ellen jegyzőkönyvet állítottak ki.

Az ukrajnai Vámkódex szerint személyenként új áruk behozatala bevallás és adóztatás nélkül legfeljebb 500 euró és legfeljebb 50 kilogramm lehet.

Különböző méretű és színű márkás cikkek között 218 darab BLOOM márkájú női nadrág, 20 darab New Collection márkájú női nadrág, 24 egységnyi Aforo márkájú ing, nadrág, sportruha, és más olasz gyártmányú áru volt.

A be nem jelentett árut lefoglalták, végső értéküket szakértő határozza majd meg

– olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán. 


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján a Munkácsi Határőrség emberei március 27-én összesen három megvesztegetési kísérletet rögzítettek. Az utazók két alkalommal az asztélyi és egyszer a tiszaújlaki ellenőrző ponton ajánlottak fel csúszópénzt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 10 mesterkartonnyi cigarettát fogtak ki a Tiszából. A határmenti terület járőrözése során a katonák csomagokat cipelő ismeretleneket vettek észre. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!