Kárpátalja | 2021. 03. 29. – 11:03 |
Fotó: zk.dsns.gov.ua

Március 28-án kijevi idő szerint 7:42 órakor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy Kárpátalján, Zajgón (Дусино, Szolyvai kistérség) egy magánporta területén kigyulladt egy fürdőépület. 

A tüzet a tulajdonos fedezte fel, aki látta, hogy a tűz elnyelte egy faépületet.  

Így azonnal felhívta a 101-es segélyhívó számot. 

A helyszínre a szolyvai állami tűzoltó- és mentőszolgálat 9. osztagának emberei érkeztek ki. 

A lánglovagok kijevi idő szerint 08:18 órakor megfékezték a 45 négyzetméteres területen elterjedt lángokat, s 08:38 órakor teljesen felszámolták azt.

 A tűz megrongálta a tetőt és a mennyezetet az egész területen, valamint háztartási cikkeket.

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit. Tart a kárfelmérés – olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) Kárpátaljai Megyei főosztályának honlapján. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy hektárnyi erdő kapott lángra Kárpátalján. Szuhabarankán (Бронька) körülbelül egy hektárnyi területen együttes erővel oltották a tűzoltók és a falusiak a kigyulladt erdőt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy drónfelvételre kerültek az első avarégetők Kárpátalján. Kárpátalján Vaszil Petrusz civil aktivista az égből rögzített felvételeket az elkövetőkről, melyeket a Facebook közösségi hálón osztott meg.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés