Csehország | 2021. 03. 29. – 15:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Öt ember meghalt egy síkiránduláson szombaton, köztük Petr Kellner, Csehország leggazdagabb embere, amikor helikopterük lezuhant egy alaszkai gleccser közelében.

Kellner a cseh posztkommunista korszak toronymagasan kiemelkedő üzleti szereplője volt,

vagyonát a Forbes 17,5 milliárd dollárra becsülte.

Befektetési társaságként partnereivel létrehozta PPF-et, hogy részt vegyen az ország állami tulajdonú vállalatok százainak privatizálásában - írja a Hirado.

Az 1990-es évek közepén a PPF részesedést szerzett a Ceska Pojistovna volt nemzeti biztosítóban, amelytől csak még terebélyesebbé vált a cég. A jövőben a vállalat növekedése tovább folytatódott. Sikereket értek el telekommunikációs, feldolgozásipari, biotechnológiai és a média területén is.

A 2020-as évekre a céget 44 milliárd euróra taksálták.

Tavaly cégbirodalma megvásárolta a Central European Media Enterprises nevű közép-európai médiacéget, aminek tulajdonában számos európai országnak vannak tévécsatornái.

A New York Times értesülései szerint, a baleset okai egyelőre nem ismertek, a mentőegységek szombat este 10 órakor kaptak riasztást.

Korábban hírt adtunk arról, hogy tűz ütött ki egy Covid-betegeket ellátó kórházban a nyugat-indiai Mumbai városában péntekre virradóra, rendőrségi források szerint legalább kilencen meghaltak, többen az égő épületben rekedtek.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy áruházi lövöldözés volt Coloradóban. Több ember, köztük egy rendőr is életét vesztette hétfőn egy áruházi fegyveres incidensben az egyesült államokbeli Colorado államban.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés