USA | 2021. 03. 29. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Alig néhány nap telt el azóta, hogy két tinédzser lány lopott autóval okozott halálos balesetet Washingtonban, máris újabb hasonló esett történt, amely során egy 13 és egy 14 éves fiú fegyverrel kényszerítette a sofőrt, hogy szálljon ki a kocsijából.

A washingtoni rendőrség közlése szerint elkapták azt a két kiskorú fiút, akik késsel kényszerítették az egyik jármű vezetőjét arra, hogy kiszálljon és átadja a gépkocsit - írja az Origo.

Azonban miután a sofőr kiszállt, elkezdték ütlegelni, majd beszálltak az autóba és ellopták azt.

A rendőrség szerint a bűncselekményben többen is részt vehettek, ezért a nyomozás folytatódik.

Az eset néhány nappal azután történt, hogy egy ételfutár kocsijába két tinédzser szállt be sokkolóval. A sofőr megpróbált kiszállni és segítséget kérni, azonban az autó nagy sebességgel elindult előre, majd egy kereszteződést követően a parkoló járművek közé csapódott. 

A férfi azonnal szörnyet halt, míg az autóból kiszállt egyik lány arra panaszkodott,

hogy a telefonja bent maradt az összetört kocsiban.

A gyilkossággal végződő autólopási kísérletet egy 13 és egy 15 éves lány követte el, a tárgyalásuk március 31-én lesz. Közben a háromgyerekes apa családjának megsegítésére adománygyűjtésbe kezdtek, és már több mint 530 ezer dollárt sikerült összegyűjteni.

A város demokrata polgármestere, Muriel Bowser vasárnap egy videót tett közzé Twitter-oldalán, amelyben az autólopások megakadályozásáról van szó, azonban a két tinilány által elkövetett bűncselekményt nem említette meg.

Pedig a Fox New szerint január 1. és március 23. között már 95 autólopás volt Washingtonban, miközben 2020. azonos időszakában csak 21.

Korábban hírt adtunk arról, hogy áruházi lövöldözés volt Coloradóban. Több ember, köztük egy rendőr is életét vesztette hétfőn egy áruházi fegyveres incidensben az egyesült államokbeli Colorado államban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Bristolban rendőrökre támadtak a BLM-szimpatizánsok. A Mirror beszámolója szerint az új rendőrségi törvény visszavonását követelték.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés