Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 29. – 07:54 | Kárpátalja |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Március 27-én este a Munkácsi Határőrség Határőrség Tiszaújlaki osztagának emberei újabb cigaretta csempészestét akadályozták meg.

A határmenti terület járőrözése során a katonák csomagokat cipelő ismeretleneket vettek észre. 

A határsértők 10 mesterkartonnal 5000 csomag zárjegy nélküli cigarettát akartak átjuttatni Magyarországra a Tisza folyón keresztül.  

A csempészek a határőrök által leadott figyelmeztető lövések után is figyelmen kívül hagyták a katonák követelményeit, ehelyett a vízbe ugrottak és elmenekültek, rakományukat a folyó közepén hagyták.  

A határőrök kifogták és a határőrségre szállították füstölnivalót.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 204. cikkelye (Jövedéki termékek illegális előállítása, tárolása, értékesítése céljából történő szállítás) szerinti bűncselekmény jeleinek észlelésekor Határőrség munkatársai értesítették a Kárpátaljai Megyei Ügyészség, a Nemzeti Rendőrség és az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat (DFSZ) képviselőit is.

Az illetékes hatóságok nagy erővel keresik a csempészetben részt vett személyeket – olvasható az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy üzemanyagtartályba rejtette a cigarettát egy kárpátaljai férfi. A csapi vámosok 260 csomag csempészcigarettát találtak egy gépkocsi üzemanyag tartályában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy migránsokat és kísérőjüket fogták el Kárpátalján. Kárpátalján öt dél-ázsiai illegális migránst és valószínű kísérőjüket vették őrizetbe ma, március 26-án reggel a Munkácsi Határőrség Jablonovkai osztagának határőrei, valamint a Huszti Kerületi Rendőrség munkatársai.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!