Ukrajna | 2021. 03. 27. – 11:11 |
Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szerint Ukrajnában a koronavírus-helyzet még hetekig romlani fog. Fotó: RBC.ua

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szerint Ukrajnában a koronavírus-helyzet még hetekig romlani fog. Előrejelzése szerint akár 25 ezer új koronavírussal fertőzött beteg is lehet naponta.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter az Ukrajna 24 tv-csatorna egyik adásában arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus helyzete még több hétig romlik majd. A minisztérium ezt a koronavírus brit törzsének elterjedésének tulajdonítja – közli az RBC Ukrajna hírportál.

Sztepanov szerint a minisztérium új esetek növekedését jósolja,

két-három héten belül akár napi 25 ezer új koronavírus beteg is lehet Ukrajnában.

A miniszter hozzátette, hogy a koronavírus harmadik hullámát egy új koronavírustörzs kíséri, amely agresszívebb, mint a többi típus.

„Nehéz időszak vár ránk, mert még két-három hétig növekedés lesz a különböző régiókban. Mivel a harmadik hullámot a brit koronavírustörzs kíséri, háromszor több ember fertőződött meg, és az inkubációs időszak rövidebb.  Nagyon sok súlyos beteg van” - jegyezte meg Sztepanov.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Makszim Sztepanov szerint Ukrajnában a koronavírus-fertőzés előfordulásának csúcspontja április közepére várható.  Ivano-Frankivszk, Csernyivci megyékben és Kárpátalján is javul a koronavírus helyzete.

Emlékeztetünk rá, hogy  18 ezret is meghaladta a koronavírusos esetek száma Ukrajnában. Ukrajnában új antirekordot döntött a koronavírus-járvány kezdete óta észlelt fertőzési esetek száma.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy mégsem kötelező a maszkhasználat az utcákon és a parkokban. Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium pontosította a maszkviselésre vonatkozó szabályokat a vörös zónába sorolt területeken.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés