Szlovákia | 2021. 03. 26. – 19:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Szlovákiában csütörtöktől csak 5:00 és 20:00 között lehet az adott járáson belül a természetbe menni vagy individuális sportot űzni, tekintettel a kijárási tilalomra.

Emellett tilos rekreációs céllal külföldre utazni, erre 1:00 és 5:00 között sincs lehetőség.

Ez abból a kiegészített kormányhatározatból következik, amelyet szerdán (március 24.) hagyott jóvá a kormány - írja az Index.

"Ennek az egész korlátozásnak az az értelme, hogy az emberek ne utazzanak külföldre, ne hozzanak haza valamilyen nem kívánt ajándékot nemcsak maguknak, hanem az egész nemzetnek egy mutáns formájában, amely aztán komoly problémákat okozna. Úgyhogy bezártuk ezt a kiskaput" – közölte Eduard Heger (OĽANO) megbízott egészségügy-miniszter.

A kormány eltörölte azt a lehetőséget is, hogy korlátlan ideig a szabadban tartózkodhassunk vagy sportolhassunk az adott járáson belül.

Az óvintézkedéshez tartozó többi rendelkezés érvényben marad. Pozsony esetében a "járásba" Pozsony megye egész területe beleértendő.

Ebben az esetben egy "járásnak" számít az összes kassai járás is.

A fekete besorolású járásokban továbbra is csak hét napnál nem régebbi, negatív koronavírusteszttel lehet a természetbe menni. Ez alól kivételt élveznek azok, akik az elmúlt három hónapban átestek a betegségen, illetve akiket már beoltottak, és a második adag beadása után eltelt legalább 14 nap.

Nem kell tesztet felmutatniuk a 15 évnél fiatalabb és a 65 évnél idősebb lakosoknak, a súlyos egészségkárosodásban szenvedő személyeknek, a közepesen súlyos és súlyos értelmi fogyatékosoknak, az autistáknak, valamint azoknak sem, akik egészségi állapotuk miatt nem tesztelhetők le

A miniszter emlékeztetett, hogy Szlovákia továbbra is fekete fázisban van, ezért mindenkit felszólított az óvintézkedések betartására.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Magyarországon semmilyen nyitás nem engedhető meg. A kormányfő hozzátette, hogy 275 ember ismét elhunyt a koronavírus miatt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Romániában szigorítják a korlátozásokat a fertőzöttebb településeken. Az új járványügyi intézkedéseket egy csütörtökön elfogadott kormányhatározat részletezte.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés