Origo
| 2021. 03. 26. – 16:00 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Egészen abszurd dolgok történtek a sportlövők indiai VK-versenyén, ahol a magyar csapat tagjai nem álltak ki a viadalra, mert összevesztek egymással.

A dolog ott kezdődött, hogy a csapat bejutott a fináléba az 50 méteren rendezett versenyen, amelyen 3 pozicióban lőnek: fekve, térdelve, állva - írja az Origo.

Már bevonult a többi együttes, amikor a magyar csapat tagjai közül ketten, Péni István és Pekler Zalán azzal vádolta meg a csapat harmadik tagját, Sidi Pétert,

hogy szabálytalan a fegyvere.

Éppen ezért Péni és Pekler közölte, hogy nem lőnek együtt Sidivel. Majd jött a Nemzetközi Sportlövő Szövetség ellenőre, aki szabályosnak találta Sidi fegyverét. Péninek és Peklernek ez sem volt elég, kijelentették, hogy ők akkor sem lőnek. 

Az esettel az amerikai ESPN is foglalkozott. Az amerikai sportoldalnak Péni István ezt mondta: 

Reméljük, ez az esemény pozitív lesz a mi szempontunkból és a magyar sport szempontjából is. Hiszen mi képesek voltunk egy honfitársunkat kizárni a saját csapatunkból csak azért, mert nem tartja be a szabályokat."

A botrány nem újkeletű és nem most kezdődött. Sidi és Péni már az országos bajnokságon összevesztek, amikor Péni István óvást nyújtott be Sidi fegyvere miatt. Szerinte a puska egyik alkatrésze szabálytalan volt Sidi fegyverén. Indiában is pontosan ezért tört ki a botrány.

Ezt az alkatrészt bipodnak nevezik. Arra való, hogy ezzel támasszák meg a puskát, amikor a versenyző pozicíót vált. Ebben a versenyszámban 3 pozícióban lőnek: állva, fekve és térdelve. A bipodot azonban a verseny alatt tilos használni.

Mint kiderült, Sidi a fegyveréhez ragasztotta ezt a bipodot, amelyet súlyként használt fel.

Ezt azonban a szabályok nem tiltják.

Sidi az indiai VK-döntő előtt is felragasztotta a bipodot. A két másik magyar azt kérte tőle, hogy ne tegye meg, de Sidi erre nem volt hajlandó. Ekkor Péni és Pekler közölte, hogy nem állnak ki.

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség Indiába küldött technikai ellenőre, Yair Davidovich is nyilatkozott az ESPN-nek. Azt mondta, hogy Sidi nem járt el szabálytalanul, mert a szabályok értelmében ráragaszthatta a fegyverére a bipodot. "Nem a magyar csapat másik két tagja fogja nekünk elmagyarázni, hogy mik a szabályok" - tette hozzá az ellenőr.

Ha egy puska szabályos, akkor azon nincs mit vitatkozni. Az pedig, hogy a magyarok nem álltak ki versenyezni, az legyen az ő bajuk."


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy fordulatos mérkőzést játszott a magyar válogatott, de végül döntetlen lett a vége. Magyarország - Lengyelország 3-3-as döntetlent játszott a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának első fordulójában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kovács Bálint számára a Spanyol Superbike Bajnokság a következő feladat. A kialakult egészségügyi helyzetben is tervezi a jövőt a H-Moto Team, hogy gyorsasági motorosai a lehető legjobb körülmények között versenyezhessenek 2021-ben.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!