Kárpátalja | 2021. 03. 26. – 12:07 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Kárpátalján öt dél-ázsiai illegális migránst és valószínű kísérőjüket vették őrizetbe ma, március 26-án reggel a Munkácsi Határőrség Jablonovkai osztagának határőrei, valamint a Huszti Kerületi Rendőrség munkatársai.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 332. cikkelye értelmében indított büntetőeljárás keretein belül a rendőrök Huszt külvárosában megállítottak egy Opel Vivaro típusú mikrobuszt,

amelyet egy 35 éves csernyivci illetőségű lakos vezetett. 

A kisbuszban öt, okmány nélküli utas tartózkodott, akik közül négyen indiai állampolgárok voltak, egy másik pedig pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.  

A fogvatartottak nemzetiségét jelenleg ellenőrzik.

Ha bebizonyosodik az illegális migránsokat szállító ukrán férfi bűnössége, 3-5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őt – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Csehországban ellopott gépkocsit fedeztek fel az ukrán-szlovák ellenőrző ponton. Az ungvári ellenőrző ponthoz egy Audi típusú gépkocsival egy 32 éves ukrán férfi érkezett.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Covid-vakcináról szóló bejegyzés miatt állítanak bíróság elé egy ukrán nőt. A kolomijai (Коломия) lakosú nő azt írta a közösségi oldalán, hogy a vakcina állítólag nem ment át a tesztelés minden szakaszán.  


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!