Magyarország | 2021. 03. 26. – 10:00 |
Fotó: Hirado.hu

Fordulatos mérkőzést játszott a magyar válogatott, de végül döntetlen lett a vége. Magyarország - Lengyelország 3-3-as döntetlent játszott a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatának első fordulójában.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese mindkét félidő elején betalált, az elsőben Sallai Roland, a másodikban a csapatkapitány Szalai Ádám volt eredményes, de a lengyelek két perc alatt két gólt szerezve egyenlítettek az egyaránt csereként beállt Krzysztof Piatek és Kamil Jozwiak révén - írja a Hirado.

Willi Orbán még egyszer vezetést szerzett a magyar csapatnak,

de a hajrában a világ legjobbjának megválasztott Robert Lewandowski ismét egyenlíteni tudott.

A csapatokat az üres lelátók ellenére az egyik hosszanti lelátón a két ország nemzeti színeiben pompázó molinó fogadta, amelyen mindkét nyelven az állt:

"100 éves futballmúlt, 1000 éves barátság".

Az üzenet a nemzetek történelme mellett arra utalt, hogy a két válogatott 1921-ben mérkőzött meg egymással először.

A gyors gólok után kiegyenlítetté vált a találkozó,a hosszabbításban már nem változott az eredmény, Fiola Attilát viszont kiállította a játékvezető második sárga lappal.

Szalai Ádám a mérkőzés végén azt mondta: Ez még nagyon a selejtező eleji forma volt, ebben egy kicsit több volt

Lovrencsics Gergő értékelése szerint meg tudtuk volna nyerni ezt a mérkőzést.

– A 60. perc környékén volt egy rövidzárlat. A második félidőben pedig voltak klasszis megoldásaik a lengyeleknek – fogalmazott Lovrencsics.

Marco Rossi szerint teljesen szabadon hagytuk Lewandowskit, ebből tanulnunk kell.

Kérek mindenkit, maradjunk a földön két lábbal, egyébként elégedett vagyok az eredménnyel – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

A magyarok, akik hét mérkőzés óta veretlenek, vasárnap San Marino, jövő szerdán pedig Andorra vendégei lesznek.

Korábban hírt adtunk arról, hogy lesz magyar induló az FIA Formula-3 bajnokság 2021-es idényében, miután Tóth László a nagy hagyományokkal rendelkező Campos Racing istállónál folytatja pályafutását.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kovács Bálint számára a Spanyol Superbike Bajnokság a következő feladat. A kialakult egészségügyi helyzetben is tervezi a jövőt a H-Moto Team, hogy gyorsasági motorosai a lehető legjobb körülmények között versenyezhessenek 2021-ben.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!