Ukrajna | 2021. 03. 26. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Védelmi Tanács: lehetséges a szigorú karantén Ukrajnában; Újabb haláleset a Covishield vakcina beadása után Ukrajnában; Vigyázat! SMS-ben érkezhet a kártékony kód; Mégsem kötelező a maszkhasználat az utcákon és a parkokban; Megkötöztek, majd kiraboltak egy nyugdíjast a Nagyszőlősi kistérségben (Video). Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 25-én.

Védelmi Tanács: lehetséges a szigorú karantén Ukrajnában

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára az RBC Ukraina kiadványnak adott interjújában kijelentette, hogy Ukrajnában visszaállhat az országos szigorú karantén. Ez akkor fordulhat elő, ha a koronavírus-fertőzés előfordulási helyzete tovább romlik.

Újabb haláleset a Covishield vakcina beadása után Ukrajnában

Míg Ukrajnában, Odessza megyében meghalt egy ukrán katona röviddel azután, hogy megkapta a Covishield koronavírus elleni védőoltást, Csernyivciben még egy halálesetet regisztráltak a COVID-19 koronavírus-fertőzés ellen beoltott emberek között. Az elhunyt egy katonai kórház gyógyszertárának gyógyszerésze volt.  

Vigyázat! SMS-ben érkezhet a kártékony kód

A karantén-szabályok életbe lépése óta jelentősen megemelkedett az internetes vásárlások, valamint a csomagküldő szolgáltatók általi kézbesítések száma. A helyzet új lehetőséget teremtett a kiberbűnözőknek arra, hogy személyes adatokat szerezzenek meg, kompromittálják az elektronikus kommunikációt, és ezek felhasználásával további bűncselekményeket kövessenek el.

Mégsem kötelező a maszkhasználat az utcákon és a parkokban

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium pontosította a maszkviselésre vonatkozó szabályokat a vörös zónába sorolt területeken. A korábban kiadott rendelettel ellentétben mégsem kötelező a maszkhasználat az utcákon és a parkokban, tereken.

Megkötöztek, majd kiraboltak egy nyugdíjast a Nagyszőlősi kistérségben (Video)

A Nagyszőlősi Kerületi Rendőrség munkatársai megállapították, hogy két, korábban elítélt huszti járási lakos Szőlősegresen kirabolt egy 81 éves nyugdíjast.  A tolvajok ellen hivatalosan is vádat emeltek.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés