Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 26. – 07:51 | Kárpátalja |
Fotó: Mukachevo.net

Hirdetés

Kárpátalján az új kezdeményezésről Vaszil Petrusz aktivista számolt be. 

Vaszil Petrusz civil aktivista egy Facebook-csoportban jelentette be a hírt, miszerint a Szolyvai és Hársfalvai kistérség területén egy fiatal aktivistákból álló csoport

egy kvadrokopter segítségével fogja keresni az avarégetőket. 

Nyomon követik majd azokat is, akik szemetet és építési hulladékot dobnak ki – adta hírül a Mukachevo.net hírportál. 

A törvénysértőket átadják az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának és a kárpátaljai rendőrségnek is.

"Figyelmeztetni szeretnénk, hogy a drónról jól látható, hogy honnan indult a tűz, s így nem lesz probléma megtalálni a földbirtokost. Továbbá, ha valaki úgy gondolja, hogy tüzet gyújthat és gyorsan menekülhet, nem fogod sikerülnie. Egy perc alatt négyzetkilométert repülhet, és fényképe/videó rögzítést készíthet a drón. Tehát, ha így akar híressé válni és van fölösleges 1700 hrivnyája (Ukrajna kódexének 152. cikkelye szerint), akkor égesse a füvet" - olvasható a bejegyzésben.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján avar égetése miatt két férfit vontak felelősségre. Kárpátalján két lakosnak több mint 6000 hrivnyát kell befizetnie az állami költségvetésbe a száraz növényzet nyílt területeken történő elégetése miatt.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy szándékosan gyújtotta fel falubelije autóját egy fiú Kárpátalján. Kárpátalján a Rahói Kerületi Rendőrség munkatársai azonosították azt az illetőt, aki Kőrösmezőn (Ясіня) szándékosan vagyont károsított.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!