Ukrajna | 2021. 03. 25. – 10:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A világban a vakcinázás és egy személy halála közötti kapcsolat egyetlen utalását sem állapították meg - mondta Makszim Sztepanov miniszter.

Nincs összefüggés a koronavírus elleni oltás és az odesszai katonanő halála között

– jelentette ki az egészségügyi miniszter a Szabadság Rádió műsorában, írja a Korrespondent.net.

"Az esetleges trombózis és az AstraZeneca oltás kapcsolata között - mivel már minden európai ország letesztelte, külön az Európai Orvosi Ügynökség szabályozója, a WHO - egyetlen utalás sincs. Minél többet végezzük az oltásokat, annál több ember fog meghalni, mármint abszolút számban. Ha egy személy megkapta az oltást, és másnap szívrohamot kapott, mert súlyos szív- és érrendszeri betegsége volt, akkor ez semmilyen módon nem áll összefüggésben" - mondta a miniszter.

Kifejtette, hogy minden olyan halálesetet, amely bármelyik embernél bekövetkezik, aki az oltástól számított 30 napon belül meghal,

"függetlenül attól, hogyan halt meg", azt az orvosok vizsgálják.

Korábban hírt adtunk arról, hogy újabb haláleset történt a Covishield vakcina beadása után Ukrajnában. Míg Ukrajnában, Odessza megyében meghalt egy ukrán katona röviddel azután, hogy megkapta a Covishield koronavírus elleni védőoltást, Csernyivciben még egy halálesetet regisztráltak a COVID-19 koronavírus-fertőzés ellen beoltott emberek között.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában az elmúlt nap folyamán az új koronavírus-esetek száma egyszerre több mint kétezerrel nőtt, elérve az év eleje óta mért maximális számot.  Ezenkívül ismét sok beteg nem tudta legyőzni a koronavírus-fertőzést.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés