Kárpátalja | 2021. 03. 25. – 09:19 |
Fotó: zk.dsns.gov.ua

Kárpátalján, a técsői járásbeli Talaborfalun (Теребля) legalább két többemeletes lakóház gyulladt ki, melyeket 2011-ben építettek állami pénzen az aknaszlatinai földomlások által veszélyeztetett területeken élők áttelepítése céljából.

Ezt Natália Batir, az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának szóvivője nyilatkozta az Unian.ua hírportálnak.

Elmondása szerint a lakókomplexum területén keletkezett tűzesetről a mentőszolgálathoz március 24-én kijevi idő szerint 15:06 érkezett bejelentés.

A helyszínre 6 tűzoltóautóval 30 tűzoltó érkezett ki.

Körülbelül 16 óra 39 perckor a tüzet 1200 négyzetméteres területen lokalizálták. Valójában két lakóház teteje gyulladt ki.

Az előzetes információk szerint a tűzeset idején senki sem tartózkodott a lakásokban,

így senki sem sérült meg.

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit. Tart a kárfelmérés. 

Ezeket a többszintes lakóházakat 2011-ben építették állami pénzen az aknaszlatinai földomlások által veszélyeztetett területeken élők áttelepítése céljából.

Az építkezés mintegy 120 000 000 hrivnyába került.

Azonban kevés ember költözött Aknaszlatináról Talaborfaluba. A talaborfalui lakókomplexum területén 17 magánház és 8 kétszintes épület található 116 lakással. Van ott óvoda és iskola. Az objektum költsége 109 millió hrivnya volt.

Video

Korábban hírt adtunk arról, hogy szándékosan gyújtotta fel falubelije autóját egy fiú Kárpátalján. Kárpátalján a Rahói Kerületi Rendőrség munkatársai azonosították azt az illetőt, aki Kőrösmezőn (Ясіня) szándékosan vagyont károsított.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy tűz ütött ki egy lakóházban Nagybégányban. A helyszínre érkezve a tűzoltók tapasztalták, hogy a tűz kb.100-120 négyzetméteren pusztít.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!